Politie Zeeland

O-6703-2003 MISHANDELING

Zondag rond 02.30 uur zijn op de Nieuwe Bogerdstraat in Zierikzee twee mannen van 25- en 26 jaar uit Oud Beijerland op straat aangevallen en mishandeld door een groepje van ca. 6 a 8 personen.
Eerder die nacht hadden beide mannen voor een horecagelegenheid een woordenwisseling gehad met drie mannen uit het groepje dat hen later mishandelde. Deze woordenwisseling werd toen gesust. Bij de mishandeling werden de twee mannen geschopt en geslagen. Een van hen liep hierbij een hersenschudding op, de andere had een blauw oog. De aanleiding van de mishandeling is niet duidelijk.

O-6704-2003 AANRIJDING
Op de kruising N57/Stoofweg in Serooskerke (S) zijn zondagmiddag rond 15.30 uur twee personenauto's beschadigd bij een aanrijding.
Een 51-jarige Belgische automobilist reed over de N57 en verleende op bovengenoemde kruising geen voorrang aan een 24-jarige automobilist uit Den Bommel. Er was alleen blikschade.

O-6705-2003 OPENLIJKE GEWELDPLEGING
Op de Zandweg in Kruiningen vond vrijdagavond rond 18.45 uur een aanrijding plaats tussen een scooter en een personenauto.
Een 28-jarige vrouw uit de gemeente Reimerswaal reed in haar auto over de Zandweg toen plotseling de scooter, met daarop een 16-jarige jongen uit dezelfde gemeente, vanaf een bedrijfsterrein de weg opreed. Ze probeerde nog de bromfietser te ontwijken maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De jongen belandde met zijn hoofd tegen de voorruit waarna hij onder de auto terechtkwam. Omstanders hebben met behulp van een krik de auto omhoog gekrikt om het slachtoffer te bevrijden. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Een aantal familieleden van de jongen was ter plaatse gekomen en wilden verhaal halen. Zij bedreigden de bestuurster en pleegden vernielingen aan haar auto. De automobiliste wist zich in veiligheid te stellen in een naburige woning. In verband met de bedreigingen en vernielingen werden vijf leden van de familie aangehouden voor openlijke geweldpleging.
(De 16-jarige jongen mocht zondagmiddag het ziekenhuis verlaten).

Z-6706-2003 HENNEPPLANTEN IN TUIN

In de tuin van een woning in Terhole werden zondagmorgen 19 hennepplanten aangetroffen en in beslaggenomen.
In de woning werd ook nog een kilo aan gedroogde henneptoppen gevonden en in beslaggenomen. Van de bewoner is een verklaring opgenomen.



Politie Zeeland