EVD


Handelsreis met Staatssecretaris Van Gennip naar St. Petersburg, 21 t/m 23 september 2003

---

Staatssecretaris van Economische Zaken, Karien van Gennip, bezoekt van 21 t/m 23 september 2003 St. Petersburg met een economische delegatie. De organisatie van de zakenreis is in handen van de EVD en het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering (NCH). Het bezoek vindt plaats in het kader van de 300-jarige viering van de stad St. Petersburg, waarbij in de laatste twee weken van september Nederlandse activiteiten worden georganiseerd. In het kader van de festiviteiten is ZKH de Prins van Oranje voornemens in voornoemde periode eveneens een bezoek aan St. Petersburg te brengen.

Graag nodigen wij u uit om aan deze handelsreis deel te nemen. U kunt zich direct online aanmelden. Sluitingsdatum is 15 augustus 2003. In verband met de verwachte grote belangstelling wordt het aantal deelnemende bedrijven beperkt tot 35, waarbij de voorkeur uitgaat naar bedrijven met ervaring op de Russische markt.

Programma
Aan de invulling van het programma van Staatssecretaris Karien van Gennip wordt momenteel verder inhoud gegeven. Het programma bestaat uit officiële bezoeken, een Holland Trade Dinner, individuele maatwerk programma's, seminar van de EBRD en een seminar over energie. Verdere informatie over de agenda komt de komende dagen beschikbaar. Voor geïnteresseerde bedrijven worden op maandag 22 september en dinsdag 23 september individuele afspraken gearrangeerd. In de week van 18 augustus nemen wij over uw deelname contact met u op.

EBRD-seminar
Tijdens het EBRD-seminar vindt een presentatie plaats over projecten op het gebied van gemeentelijke infrastructuur en de stormvloedkering (US dollar 500 miljoen) door vertegenwoordigers van de EBRD. Russische managers en overheidsfunctionarissen (inclusief Russisch Rijkswaterstaat Gosstroi uit Moskou) zijn ook aanwezig. Tijdens de aansluitende borrel is er gelegenheid voor informele kennismaking.

Het energieseminar
Met medewerking van Shell, Gasunie, ING en Clingendael wordt het energieseminar georganiseerd. Het onderwerp is de samenwerking tussen de EU en Rusland op het gebied van energie (olie, gas, elektra) en over het investeringsklimaat binnen deze sector in Rusland. Het gaat hierbij om de investeringen die nodig zijn voor een verhoging van de export van Rusland naar de EU. Centraal staat de samenwerking tussen Nederland en Rusland.

Cadeau
Voor de overhandiging van het cadeau van het Nederlandse bedrijfsleven aan de stad St. Petersburg wordt in het programma nog een gepast tijdstip bepaald.

Website Window on the Netherlands 2003
Een overzicht van de Nederlandse activiteiten in St. Petersburg die plaatsvinden van 9 september t/m 11 oktober vindt u op de website: Window on the Netherlands 2003

Meer informatie
Voor nadere informatie over het organisatorische gedeelte van het programma kunt u contact opnemen met:

* EVD
Fred van der Meer
Telefoon: (070) 778 83 11
E-mail: meer@evd.nl

* NCH
Gerard Westenburg
Telefoon: (070) 344 15 56
E-mail: gwestenburg@nchnl.nl

Voor vragen over de programma-onderdelen van staatssecretaris Karien van Gennip kunt u contact opnemen met :

* Ministerie van Economische Zaken
Hans de Brabander
Telefoon: (070) 379 62 74
E-mail: J.H.P.M.deBrabander@minez.nl
en
Fedja Canters
Telefoon: (070) 379 66 67
E-mail: F.H.Canters@minez.nl

Wilt u meer informatie over Rusland dan kunt u terecht op de landenpagina over Rusland, zoeken in de databank of contact opnemen met de regio-informatiemanager voor Rusland:

* Annemarie Destree
Telefoon: (070) 778 89 18
E-mail: rusland@info.evd.nl

Rusland

Aanmelding
EBRD

Window on the Netherlands 2003

Landenpagina

Staatssecretaris Karien van Gennip

St. Petersburg