Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam



---

Autovrije zondag 21 september 2003

Op zondag 21 september vindt de landelijke autovrije dag plaats. Eén dag per jaar krijgt iedere Nederlander de kans zijn woonplaats schoner, rustiger en veiliger te beleven. Aan gemeenten wordt gevraagd straten af te sluiten voor het gemotoriseerd verkeer. Aan automobilisten en motorrijders wordt gevraagd het voertuig te laten staan.

Het afgesloten gebied in een notendop

Ook stadsdeel Amsterdam-Centrum doet dit jaar weer mee aan deze landelijke autovrije dag. Op zondag 21 september a.s. is een gedeelte van de binnenstad van Amsterdam autovrij. Het betreft dit keer het gebied dat wordt omsloten door Singel, Munt, Amstel, Kloveniersburgwal, Nieuwmarkt, Geldersekade en de Prins Hendrikkade. Dit gehele gebied is tussen 09.00 en 17.00 uur afgesloten voor inkomend gemotoriseerd verkeer.

Dam tot Damloop

Op zondag 21 september vindt ook de 19e editie van de Dam tot Damloop plaats. De start is op de Prins Hendrikkade en gaat via de IJ-tunnel richting Zaandam. In Amsterdam-Noord is de Nieuwe Leeuwarderweg vanaf de IJdoornlaan richting het centrum helemaal afgesloten voor alle verkeer (dus ook voor touringcars, taxis, openbaar vervoer). Ook is de westbuis van de IJ-tunnel, de Prins Hendrikkade, tussen Damrak en IJ-tunnel en de Oosterdoksdam voor alle verkeer afgesloten.

Door deze afsluitingen is er die dag geen rechtstreekse busverbinding tussen Amsterdam-Noord en het Centraal Station. Vanaf het Buikslotermeerplein rijden er pendelbussen naar de Tolhuispont aan de Buiksloterweg. Daar kan men de pont naar het Centraal Station nemen.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de autovrije dag kunt u contact opnemen met:

Voorlichtingscentrum

telefoon 020 552 44 44

(op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur)

zie ook: www.centrum.amsterdam.nl

© Stadsdeel De Baarsjes - 22/08/2003