Gemeente Zoetermeer

Autovrije dag

Op 21 september vindt de jaarlijkse autovrije dag plaats. Tal van Europese steden organiseren allerlei verschillende activiteiten om de problemen van het groeiende autoverkeer onder de aandacht te brengen. Gezondheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid in wijken en steden staan steeds meer onder druk doordat er steeds meer auto's zijn en er steeds meer kilometers worden gemaakt. Ook is er op deze dag aandacht voor alternatieven, zoals fietsen, wandelen en openbaar vervoer.

In Zoetermeer worden op de autovrije dag drie activiteiten georganiseerd. Iedereen is welkom om aan deze activiteiten deel te nemen.

* Autoloos-loop: hardloopvereniging Road Runners organiseert deze hardloopwedstrijd. Er is een kinderafstand van 1,5 kilometer en twee volwassenenafstanden van 5 en 10 kilometer. Er zijn prijzen voor de eerste drie vrouwen en mannen en een aandenken voor alle deelnemers. De kinderloop start om 12.15, de volwassenenlopen om 12.30. Inschrijving vindt plaats op de dag zelf, vanaf 10.00 uur in of bij café het Brouwhuis. Kosten zijn 2,50 voor volwassenen en 0,50 voor kinderen. Loop jij ook mee?