Gemeente Eindhoven

Persbericht: 12 september 2003, no. 163

Opening Infowinkel Bloemenbuurt-Zuid

Zondag 21 september openen wethouder Ad Pastoor en directeur Jan van Kessel van Domein om 14.00 uur officieel de Infowinkel in het wijkvernieuwingsgebied Bloemenbuurt Zuid.

Opening
De opening van de Infowinkel vormt een onderdeel van buurtactiviteiten die in het kader staan van de Autovrije Zondag. Van 13.00 uur tot 16.00 uur is de Varenstraat ingericht als rommelmarkt, vrijmarkt en speelterrein voor kinderen. Muziek, schminken en een hapje en een drankje horen natuurlijk ook bij een buurtfeest. Om 14.00 uur openen wethouder Ad Pastoor en directeur Jan van Kessel van Domein de Infowinkel. Tevens wordt dan de naam van de Infowinkel bekend gemaakt en de bedenker, een buurtbewoner, in het zonnetje gezet.

Infowinkel
Wijkvernieuwen is meestal proces van enkele jaren en levert veel vragen en overleg op. Een centraal in het gebied gelegen Infowinkel is voor buurtbewoners een laagdrempelige voorziening om vragen te stellen en voor andere partijen, zoals de gemeente en woningcorporatie, een geschikte manier om in de buurt informatie en antwoorden te geven.

De Infowinkel biedt onderdak aan twee bewonersorganisaties uit de Bloemenbuurt Zuid en aan Domein en de Politie, die er regelmatig spreekuur zullen houden. Verder zullen er in de Infowinkel bijeenkomsten organiseerd worden die betrekking hebben op wijkvernieuwing.

© 2003 Gemeente Eindhoven