Gemeente Almere

Fiets mee met Annemarie Jorritsma en Heleen Visser

Op zondag 21 september kunt u genieten van een nieuwe fietsroute door het Waterlandse Bos, aan de hand van een bijzondere routeomschrijving. Deze fietsroute wordt aangeboden aan wethouder Heleen Visser op zondag 21 september om 11.00 uur, in het natuurcentrum het Eksternest op het stadslandgoed de Kemphaan, Kemphaanstraat 1 in Almere.

Daarna gaan Heleen Visser en burgemeester Annemarie Jorritsma de route verkennen en iedereen kan meefietsen. Als u ook wil meefietsen, bent u van harte welkom om 11.00 uur; er staat een kopje koffie klaar en voor iedere deelnemer is een nieuwe routeboekje gratis beschikbaar.

De kijkfietsroute is ontstaan naar een idee van de gemeenteraadsfractie van GroenLinks om extra aandacht te geven aan de autoloze zondag van 21 september 2003. Het boekje is uitgegeven door de gemeente Almere, natuurcentrum het Eksternest.

Bijzondere fietsroute

In het Waterlandse Bos valt veel te zien en het beschikt over prachtige fietspaden. Deze twee elementen zijn gecombineerd in deze fietsroute die de naam Met eigen ogen draagt. Langs de route staan geen richtingaanwijzers, want u vindt uw weg aan de hand van routefotos. Bij iedere kruising geeft een foto aan welke kant u uit moet. Het is een tocht van ongeveer 1,5 uur, maar er is ook de mogelijkheid om hem in te korten. Onderweg fietst u door een uitgestrekt bos met landerijen, ziet u een kasteel en hebt u over het Weerwater een prachtig uitzicht op het Vogeleiland.

De fietsroute start op stadslandgoed de Kemphaan. De route gaat altijd over verharde fietspaden. Het routeboekje bevat ook veel informatie over het Waterlandse bos en zijn omgeving. Na 21 september is het boekje voor 2,00 verkrijgbaar op de Kemphaan, bij de VVV en op het Stadhuis.