Gemeente Voorburg-Leidschendam


21 september Straatspeeldag op Autovrije dag

Persbericht, Werkgroep Duurzame Mobiliteit 15 september 2003
---

Auto moet één dag wijken voor spelende kinderen! NU EVEN NIET!!!!

Precies 30 jaar geleden vond de eerste autovrije dag in Nederland plaats. Toen omdat er gebrek was aan olie, nu omdat de leefbaarheid in ons land stevig onder druk staat. Daarom wordt er dit jaar in onze gemeente één asfaltweg afgesloten voor het autoverkeer. Zo kunnen we ervaren hoe het ánders kan: schoner, rustiger en veiliger. Doe mee en laat de auto thuis.

Straatspeeldag zondag 21 september
Er wordt door de Werkgroep Duurzame Mobiliteit een Straatspeeldag georganiseerd op zondag 21 september op de Prinsensingel in Leidschendam van 10.00 tot 16.00 uur. Kinderen worden opgeroepen om de hele dag langs te komen met hun fiets, skates, skateboard, skelter, kar, stelten, step, driewieler of pony. , want deze autoweg is er vandaag voor hen!
Naast de straatactiviteiten kunnen kinderen bij een marktkraam ook zelf een verkeersbord maken. Er ligt hier ook informatie over het concept Verkeers-en Vervoersplan (VVP) dat de inspraak is ingegaan. 3VO zal ook present zijn met een computersimulatieprogramma waarbij kinderen verkeersexamen kunnen doen als fietser en/of voetganger. Er is ook een kraam met koffie/thee/limonade, broodjes, snoep, ed. aanwezig.

Het Openbaar Vervoer zal weinig hinder ondervinden van deze straatspeeldag. Bus 39 gaat gewoon via de Dillenburgsinge. Bus 47 via Burg. Kolfschotenlaan rijden (tijdelijke opheffing van de bushalte op de Prinsensingel en tijdelijke haltes bij kruising Prinsensingel/Noordsingel en op Burg. Kolfschotenlaan). De opheffing geldt van 9.00 tot 17.00 uur; daarna wordt de Prinsensingel weer vrijgegeven voor alle verkeer.