Ingezonden persbericht


Popcentrum Podium

h d e n b e r g

Persbericht, 15 september 2003

LIVING COLOUR (USA) ZONDAG IN HARDENBERG

Hardenberg-, Het nieuws dat de Amerikaanse band Living Colour op zondag 21 september een exclusief clubconcert komt geven in Popcentrum Podium in het Overijsselse Hardenberg sloeg een tijdje geleden in als een bom. Podium ontving e-mailtjes met vragen als: Komen ze echt? Ja, ze komen echt. Slechts een tweetal optredens geeft Living Colour in Nederland, waarvan één in Hardenberg. De fans bereiden zich voor op een fantastisch concert!

Ontdekt door niemand minder dan Mick Jagger (die van The Rolling Stones) tourden ze eind jaren tachtig met diezelfde Rolling Stones en zouden ze uitgroeien tot een millionselling band met hun unieke mix van funk en stuwende rock. Hits waren: Love rears its ugly head , Glamour Boys , Solace of you . Living Colour is Corey Glover vocals, Vernon Reid guitar, Doug Wimbish bass en Will Calhoun - drums

De muziek van Living Colour is door een veelheid van invloeden moeilijk in woorden te vatten maar laat zich het best omschrijven als een organisch geheel van funk, hiphop, jazz en heavy metal. Vooral de invloed van die laatste muzieksoort is in die tijd opmerkelijk omdat zwarten daar niet mee worden geassocieerd. Maar voor Vernon Reid, geboren in 1958 in Londen, is het mixen van aparte muziekstijlen niets nieuws. De songwriter van de groep put gewoon uit zijn jeugd in New York waarin hij als kind luisterde naar uiteenlopende muziekstromingen als klassiek, folk, beatmuziek, soul, r&b, ska en calypso. Na onenigheid over de te volgen muzikale richting besluit Living Colour in 1995 uit elkaar te gaan. Maar onlangs is de band weer bij elkaar gekomen om te werken aan nieuw materiaal zoals zondagavond 21 september in Popcentrum Podium.

Zaal open: 19:00 uur
Aanvang: 19:45 uur

Alle info op: www.poppodium.nl

Einde persbericht.



Ingezonden persbericht