Gemeente Zoetermeer

Ook uw auto kan toch wel een dagje zonder u?

Op zondag 21 september aanstaande vindt de jaarlijkse autovrije dag plaats. Ook Zoetermeer wil op deze dag aandacht vragen voor de gevolgen van het nog steeds toenemende autoverkeer. Het groeiende autoverkeer heeft gevolgen voor de verkeersveiligheid, milieu en gezondheid.

Dagprogramma
Tussen 10.00 - 15.00 uur is er een gedeelte van de Voorweg afgesloten, om zo de weg vrij te maken voor verschillende straatspelen. Ballorig, Stadsboerderij Het Buitenbeest en het Vrijetijdscentrum organiseren hier een leuke spelletjesdag, met een luchtkussen, blikgooien, verschillende knutselactiviteiten, skelteren, schminken, etc. Deelnamekaarten zijn te koop voor 1,50 bij het Vrijetijdscentrum aan de Voorweg. Voor meer informatie kunt u bellen met: 351 70 67.

Om 12.15 uur start op het Stadhuisplein de Autoloosloop, georganiseerd door de Road Runners. Loopt u ook mee? Er is een kinderafstand van 1,5 kilometer (start 12.15 uur) en er zijn twee afstanden voor volwassenen van 5 en 10 kilometer (start 12.30 uur). De routes lopen door verschillende wijken van Zoetermeer. U kunt zich op de dag zelf inschrijven, vanaf 10.00 uur bij het Brouwhuis aan het Stadhuisplein. Kosten zijn 0,50 voor kinderen en 2,50 voor volwassenen. Alle deelnemers krijgen een aandenken, voor de drie snelste mannen en vrouwen is er een prijs, die ik rond kwart voor twee uit mag reiken. Voor meer informatie over deze wedstrijd kunt u bellen met: 06 512 69 394.

Om 13.00 uur start bij Ons Medisch Centrum aan de Lippe Biesterfeldstraat de fietstocht die wordt georganiseerd door de SP. In circa 1,5 tot 2 uur ziet u een aantal mooie plekken in de stad. Voor versnaperingen wordt ook gezorgd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: 361 5750.

Wethouder Milieu, Ton Roerig, doet een persoonlijke oproep aan Zoetermeerders: 'Nu wil ik niet zeggen dat iedereen zijn of haar auto meteen weg zou moeten doen, maar het bewust gebruiken van de auto wil ik wel aanbevelen. Voor korte afstanden is de fiets vaak net zo handig, en een beetje lichaamsbeweging is bovendien gezond. Voor langere afstanden kan de trein een goed alternatief zijn. Kortom, ik zou u willen vragen eens na te gaan of het niet hier en daar wat minder kan met al die autokilometers.
Voor komende zondag wil ik u wel uitnodigen de auto helemaal te laten staan, en ter ondersteuning van de autovrije dag voor andere wijzen van vervoer te kiezen. Ook wil ik u van harte uitnodigen om aan één van de bovenstaande activiteiten deel te nemen, en daar vanzelfsprekend dan met de fiets of lopend naar toe te komen'.

Laatste wijziging: 17-09-2003