DOE EEN WENS STICHTING NL

Caroline en Gerard rennen voor Doe Een Wens

Caroline Tensen en Gerard Joling gaan uitdaging aan voor Doe Een Wens

Zondag 21 september vindt de 19e Dam tot Damloop plaats. Onder de deelnemers bevinden zich dit jaar Caroline Tensen en Gerard Joling. Samen met acht vrienden gaan zij de uitdaging aan. Voor zichzelf en voor Doe Een Wens Stichting Nederland.

De lopers vertrekken zondag om 13.20 uur vanaf de Prins Hendrikkade in Amsterdam. Het persoonlijke doel is om de 10 Engelse mijl af te leggen binnen de anderhalf uur. Deze limiet vereist een gemiddelde snelheid van meer dan 10 kilometer per uur. Om optimaal voorbereid aan de start te verschijnen, hebben Caroline en Gerard de afgelopen maanden hard getraind. Drie tot vier keer per week werkte het duo zich in het zweet onder leiding van Joost van der Veen van sportschool Medico Vision. Normaal gesproken is Caroline, in tegenstelling tot Gerard, niet zo'n loper. Voor het vergroten van de naamsbekendheid van de Doe Een Wens Stichting, maakt zij echter graag een uitzondering.

De Doe Een Wens Stichting vervult de liefste wens van kinderen tussen de drie en achttien jaar met een levensbedreigende ziekte. Momenteel realiseert de Stichting zo'n 170 wensen per jaar. Uit onderzoek is gebleken dat er helaas nog kinderen zijn die wel binnen de doelgroep van de Stichting vallen, maar nog niet weten dat Doe Een Wens hun liefste wens in vervulling kan laten gaan. Het streven van de Stichting is om het aantal wensen in 2004 te verhogen naar 250. Oftewel, 250 wenskinderen en gezinnen blij maken in een onzekere periode. Om dit aantal te bereiken moet Doe Een Wens hard werken aan haar naamsbekendheid.