Tiscali

PERSBERICHT:

Tiscali-teams lopen voor Right To Play

Tiscali wordt sponsor van sport en ontwikkelingsorganisatie

Utrecht, 19 september 2003 - Tiscali heeft een intentieverklaring ondertekend voor sponsoring van de organisatie Right To Play. Right to Play is een internationale organisatie opgericht door het Lillehammer Organisatie Comité en voortgezet door voormalig Olympisch schaatskampioen Johann Olav Koss die zich inzet voor hulp aan kinderen in de derde wereld. Tiscali zal Right To Play sponsoren voor een periode van vooralsnog drie jaar. Tijdens de Dam tot Damloop zondag 21 september a.s. zal Tiscali Right To Play voor de eerste keer ondersteunen door te starten met twee speciale Tiscali/Right To Play teams. Middellange afstandsloper Marko Koers, in voorbereiding voor de Olympische Spelen Athene 2004 en ambassadeur van Right To Play zal zondag speciaal voor de Tiscali-teams het startschot geven.

Oorsprong Right To Play
Right To Play (voorheen Olympic Aid) is in 1994 tijdens de Winterspelen in Lillehammer opgericht als een onafhankelijke organisatie op het terrein van sport en ontwikkelingssamenwerking. Het is een zelfstandige organisatie gericht op de inzet van sport en ontwikkeling en voert onder andere programma's uit in het kader van de VN-vluchtelingenorganisaties UNHCR, WHO en VN. Om haar doelstellingen te verwezenlijken maakt zij vooral gebruik van ex-sporters. Sinds de oprichting is meer dan dertig miljoen dollar bijeengebracht voor onder meer de aanschaf van sportmaterialen voor kinderen in de Derde wereld landen en oorlogsgebieden, bouw en renovatie van scholen en vaccinatieprogramma's. De organisatie is gevestigd in Canada met Koss als voorzitter.

"De doelstellingen van Right To Play sluiten goed aan bij Tiscali's visie: een nauwe betrokkenheid bij de maatschappij, een wereld waarin mensen vrij zijn om te leren en om ideeën uit te wisselen. Wij kiezen voor communicatie en internet als middel om deze visie te verwezenlijken. Right To Play gebruikt het middel sport om dit te bereiken. Dit sluit dus goed aan en we hopen dat we met onze kennis en enthousiasme bij kunnen dragen aan de doelstellingen van Right To Play" zegt Patricia Spuijbroek, directielid Tiscali Benelux & Scandinavië, verantwoordelijk voor organisatie en human resources.

Over Tiscali B.V.
Tiscali B.V. is de Nederlandse dochter van Tiscali S.p.A. (Nuovo Mercato, Milan: TIS; Nouveau Marché, Paris: 005773), 'the Internet Communication Company' met hoofdkantoor in Cagliari, Italië. Tiscali biedt in Europa toegang tot het Internet en een breed scala aan content, toepassingen en innovatieve communicatiediensten. Op 31 maart 2003 telde Tiscali 7,6 miljoen actieve gebruikers en 15,2 miljoen unieke bezoekers op haar portals, waarmee zij tot een van de leidende webbedrijven in Europa wordt gerekend (bron: Nielsen NetRatings).
Website Tiscali B.V.: www.tiscali.nl