STICHTING PROMOTIE DEN HAAG

Binnenstad Buitengewoon Bereikbaar: feest in Haagse binnenstad

Zondag 21 september tussen 12.00 en 17.00 uur vindt in de Haagse Binnenstad het evenement 'Binnenstad Buitengewoon Bereikbaar' plaats. Rond het Spuiplein, de Hofplaats en de Grote Marktstraat worden tal van activiteiten georganiseerd die in het teken staan van de bereikbaarheid van de Haagse binnenstad. Hoogtepunt zijn de festiviteiten in het Souterrain, de Haagse tramtunnel, die voor het eerst de hele middag geopend is voor publiek.

'Binnenstad Buitengewoon Bereikbaar' is een onderdeel van de promotiecampagne 'De Haagse Binnenstad, Buitengewoon Aangenaam'. Een campagne met als doel meer bezoekers naar het Haagse centrum te trekken. Het evenement is een initiatief van Bureau Binnenstad, een samenwerkingsverband tussen de Gemeente Den Haag, de Kamer van Koophandel Haaglanden en de Stichting Binnenstad Den Haag. Met 'Binnenstad Buitengewoon Bereikbaar' willen de organisatoren benadrukken dat de binnenstad 'the place to be' is voor winkelen, uitgaan en vertier. En ook nog eens goed bereikbaar op de fiets, met het openbaar vervoer en zelfs met de auto wanneer de juiste parkeerroutes worden gevolgd.

Het gedeelte binnenstad, waar het evenement plaatsvindt (tussen Buitenhof en Schedeldoekshaven), is autovrij. De parkeergarages en
-terreinen zijn deze dag bereikbaar voor automobilisten.

Programma

---

Het Souterrain onder de Grote Marktstraat wordt opengesteld voor bezoekers en in de twee stations van de tramtunnel staan tal van activiteiten op het programma, waaronder een laser-, mode- en dansshow, cabaret en een kindermusical.

In discotheek Asta is een circus opgesteld en in de Wagenstraat wordt een multicultureel programma aangeboden met muziek en straattheater.

De Hofplaats, de Hofweg en het Spui staan in het teken van 'Fietsen en Wielen'. Hier worden alternatieven voor autovervoer onder de aandacht gebracht en er worden imponerende bike & skate demonstraties gehouden.

Op het Spuiplein zijn de activiteiten gericht op muziek, zoals optredens van The Clarks, DJ Ardy B. en Ger Sax. Tevens is hier informatie te vinden over het evenement 'Binnenstad Buitengewoon Bereikbaar'.

De Grote Marktstraat biedt bovengronds straattheater in allerlei varianten.

Meer informatie over het evenement vindt u op de gemeentelijke website (www.denhaag.nl) en op de website van Bureau Binnenstad (www.binnenstad-denhaag.nl). Voor nadere informatie kunt u ook terecht bij het Bezoekerscentrum Stedelijke Ontwikkeling in het Atrium van het Stadhuis aan het Spui 70 (tel. 070-3533735).


---
Meer informatie (alleen voor de redactie):
Edwin van der Post, DSO afdeling Communicatie, tel. 353 6088. Twan van der Heijden, Den Haag Marketing & Events, tel. 361 8805.

19 sep 03 12:45