Gemeente Enschede

Zondag 21 aeptember eerste Nazoomerdag in Roombeek


Enschede, 19-09-2003

Op zondag 21 september aanstaande wordt van 13.30 tot 19.00 uur de eerste Nazoomerdag Roombeek gehouden in en rond het Informatiecentrum Roombeek (Schurinksweg 97, Enschede). Op de Nazoomerdag kunnen terugkeerders, nieuwkomers en andere belangstellenden elkaar en organisaties en instellingen die zich in Roombeek gaan vestigen ontmoeten.

Om 13.30 uur wordt de Nazoomerdag officieel geopend door wethouder Bleker. Tussen 13.30 en 14.00 uur worden het mobiele buurtmuseum en het eerste bord van de historische route Roombeek gepresenteerd. Van 14.00 uur en 17.00 uur is er een infomarkt van de Roombeekse organisaties en instellingen. De middag wordt opgeluisterd met live muziek, een hapje en een drankje. Voor de jeugd worden spannende kinder ?en jongerenactiviteiten georganiseerd.

Van 17.00-19.00 biedt de buurtvereniging Schurinksweide haar nieuwe buren een barbecue aan als gezellige afsluiting van de eerste Nazoomerdag in Roombeek. De Nazoomerdag moet een jaarlijks terugkerende traditie worden.

De geschiedenis bepaalt de toekomst

De eerste ?nieuwe? bewoners hebben zich in Roombeek gevestigd en het komend jaar zullen er nog velen volgen. De Nazoomerdag is een eerste kennismaking van alle ?nieuwe? Roombekers met elkaar om vervolgens samen te bouwen aan een prettige en leefbare wijk, waar iedereen met veel plezier woont.

Vanaf juni dit jaar is er door een initiatiefgroep van bewoners in samenwerking met het opbouwwerk van Stichting Welzijn Stadsdeel Noord (SWSN) hard gewerkt om de eerste NAZOOMERDAG ROOMBEEK van de grond te krijgen. Het thema van de eerste Nazoomerdag is geworden: de geschiedenis bepaalt de toekomst.

Roombeek heeft een rijke geschiedenis. Het onderlinge vertrouwen en de betrokkenheid tussen terugkeerders en nieuwkomers beginnen bij het respect voor deze geschiedenis.

Nazoomeren Roombeek wordt georganiseerd door SWSN, Projectbureau Wederopbouw, de woningbouwcorporaties De Woonplaats en Domijn en de bewoners van Roombeek.

---

---

Gepubliceerd op 19-09-2003 © Copyright gemeente Enschede Naar