Gemeente Amsterdam

Autovrije dag 2003 in deel binnenstad
27 maart 2003 - stadsdeel Centrum
Het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel Centrum heeft op voordracht van wethouder Verkeer en Parkeren, de heer G. Frankfurther ingestemd met het houden van een autovrije dag in 2003. Op zondag 21 september is een gedeelte van het stadshart autovrij. Het gebied omsloten door het Singel, Munt, Amstel, Kloveniersburgwal, Nieuw-markt, Geldersekade en Prins Hendrikkade is die dag tussen 9.00 en 17.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

In de begroting voor 2003 heeft het stadsdeel geen financiële middelen kunnen opnemen voor de organisatie van dit evenement. De Gemeenteraad heeft uiteindelijk tijdens de begrotingsbehandeling een bedrag van EUR 200.000,- beschikbaar gesteld voor het experiment van het houden van een autovrije koopzondag in het kernwinkelgebied en omgeving.

Het Dagelijks Bestuur zal het huidige besluit voorleggen aan de wethouder Verkeer en Vervoer van de Centrale stad. Na goedkeuring zal in nauw overleg met betrokkenen de organisatie van het evenement worden uitgewerkt.

Wethouder Frankfurther geeft aan zeer verheugd te zijn dat ook dit jaar meegedaan kan worden met het jaarlijks Europees initiatief tot het houden van een autovrije dag. Het is goed dat mensen ervaren dat de binnenstad van Amsterdam goed bereikbaar is met andere vervoermiddelen dan de auto geeft de wethouder aan.

© Gemeente Amsterdam