Openbaar Ministerie

Opsporing Verzocht: poging tot doodslag op 11-jarig jongetje

In Opsporing Verzocht maandag aandacht voor de moord op de Amsterdamse vastgoedmagnaat Bertus Lüske. Politie en OM vragen de hulp van het publiek bij het oplossen van dit ernstige misdrijf. Ook aandacht voor de Poging tot doodslag in Heenvliet op het 11-jarige jongetje Jeffrey. Hij zegt 's ochtends zijn ouders gedag en fietst naar school. Maar daar komt hij niet aan. Hij wordt 7 uur later ernstig gewond teruggevonden in Zwartewaal.

Opsporing Verzocht is het gezamenlijke opsporingsprogramma van de politie, Het Openbaar Ministerie en de Avro. In Opsporing Verzocht wordt de televisiekijker ingeschakeld bij het oplossen van (ernstige misdrijven. Aan de kijkers worden gerichte vragen gesteld over een aantal zaken.
In de uitzendingen van maandag 22 september (eerste rond 19.30 uur, tweede rond 22.00 uur) aandacht voor de volgende onderwerpen.

Nieuw-Vennep: Overval geldloper
In Nieuw-Vennep komen bij een overval zowel de geldloper als de bestuurder van een geldwagen er goed van af. Dat geldt niet voor de geldkoffer. De drie daders moeten het ding weggooien, wanneer het zichzelf in vuur en vlam zet. De daders gaan er dus zonder buit vandoor, maar dat wil niet zeggen dat de politie ze zomaar laat gaan. Misschien weet u meer?

Utrecht: Dubbele aanranding
Midden in de week en op dezelfde dag worden twee vrouwen in Utrecht aangerand. De man is op beeld vastgelegd. Niet zo vreemd wanneer men zich realiseert dat hij beide vrouwen eerst lange tijd, op klaarlichte dag, heeft achtervolgd.

Heenvliet: Poging tot doodslag
Jeffrey, een jongetje van elf zegt 's ochtends zijn ouders gedag en fietst naar school. Maar daar komt hij niet aan. Hij wordt 7 uur later ernstig gewond teruggevonden in Zwartewaal.

Halfweg: Oproep dode man
Wie weet meer over de identiteit van de man die maandagochtend 15 september, vermoord en opgerold in een kleed werd gevonden?

Amsterdam: Moord
Bertus Lüske, een veelbesproken Amsterdamse vastgoedmagnaat, wordt in koele bloede vermoord. Zijn dood werd breed uitgemeten in de pers. Maar er is nieuws!

Arnhem: Overval Benzinepompstation
Bij een benzinepompstation wacht een man in zijn auto. Even later en eenmaal binnen in het pompstation wordt hij een overvaller. De medewerker en een klant proberen te vluchten en dat gaat niet zo goed.

Bovenstaande informatie is ontleend aan de gratis nieuwsbrief die de Avro elke vrijdag verzend. Deze nieuwsbrief is aan te vragen via de website van het programma: www.opsporingverzocht.nl.