Isotis
GenSci benoemt VP Marketing & Sales Noord Amerika
IsoTis OrthoBiologics benadrukt belang van onafhankelijke distributie

Irvine / Lausanne / Bilthoven, 22 september, 2003 - GenSci Regeneration Sciences Inc. (TSX: GNS) en IsoTis S.A. (SWX/Euronext Amsterdam: ISON) hebben Frederick N. Matthews benoemd tot Vice President Marketing & Sales VS, Canada en Mexico. Als regionaal hoofd van GenSci in het oosten van de VS, heeft Matthews de afgelopen drie jaar een buitengewoon sterk onafhankelijk verkoopapparaat opgezet dat de beste resultaten heeft geboekt binnen de onderneming in 2001, 2002 en 2003. Hij heeft een groot aantal onafhankelijke distributeurs van producten in de orthopaedie en ruggenwervelchirurgie aangesteld, opgeleid en gemotiveerd. GenSci's distributienetwerk telt meer dan 50 onafhankelijke distributeurs met meer dan 400 verkopers.
Matthews was nauw betrokken bij de succesvolle introductie van DynaGraft® II, OrthoBlast® II en Accell® DBM100 in de Amerikaanse markt van botvervangers voor orthopaedie, ruggenwervelchirurgie, gewrichtsvervanging en traumatologie. In zijn nieuwe rol zal Matthews onder andere verantwoordelijk zijn voor de verkoop van OsSatura, IsoTis' synthetische botvervanger, de natuurlijke (DBM) botvervangers van GenSci, en de verschillende nieuwe innovatieve producten die de IsoTis-GenSci combinatie van plan is om in de markt van botvervangers te introduceren. Deze markt zal in 2005 naar verwachting $US 1,5 miljard groot zijn.
Frederick Matthews, die sinds eind 2000 bij GenSci werkzaam is, heeft een MBA van The American Graduate School of International Management (Thunderbird). Zijn ervaring in de orthopedie heeft hij ondermeer opgedaan in sales en marketing functies bij Wright Medical Group en DePuy, een onderdeel van Johnson & Johnson. Matthews heeft bovendien ervaring met integratieprocessen ten gevolge van fusies. Na de fusie van Johnson & Johnson en DePuy was hij verantwoordelijk voor de succesvolle integratie van de activiteiten van beide ondernemingen in Zuid Amerika.
De benoeming van Frederick Matthews betekent een verdere versterking van de commerciële organisatie van de voorgenomen IsoTis-GenSci combinatie. De twee ondernemingen verkeren in de laatste fase van hun voorgenomen fusie; op de buitengewone aandeelhoudersvergaderingen van GenSci op 30 september en van IsoTis op 1 oktober zal aandeelhouders gevraagd worden om de voorgenomen fusie goed te keuren.
Douglass Watson, President en CEO van Gensci zei: "Frederick is een belangrijk lid van ons team en heeft een uitzonderlijk talent aan de dag gelegd om ook in moeilijke tijden resultaten te boeken. Zijn benoeming is een duidelijk signaal van het nieuwe IsoTis OrthoBiologics aan de meer dan 400 onafhankelijke verkopers en hun klanten, de chirurgen, om hen proactief te ondersteunen met de sterke en innovatieve producten, marketing, en klinische validatie die nodig is om onze doelstellingen te bereiken. Frederick heeft een enorme ervaring en de motivatie en kennis om hierin een belangrijke rol te spelen."

Buitengewone Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders (BAVA), data, locaties, & beschikbaarheid IC
Het IC is beschikbaar als pdf document op genscimerger.isotis.com; www.gensciinc.com; www.sedar.com; en www.euronext.com. IsoTis' BAVA zal gehouden worden op 1 oktober, om 09.00 uur in het Musée Olympique in Lausanne, Zwitserland. De BAVA van GenSci Regeneration Sciences zal op 30 september plaatsvinden om 10.00 uur ten kantore van McCullough O'Connor Irwin, 1100-888 Dunsmuir Street, Vancouver, British Columbia V6C 3K4, Canada

Voor informatie:
IsoTis: Citigate First Financial:
Hans Herklots Barbara Jansen
Media & investor relations Tel: +31 (0)20 575 40 80
Tel: +31(0)30 229 5271 Fax: +31 (0)20 575 40 20
Fax: +31(0)30 228 0255 E-mail: barbara.jansen@citigateff.nl
E-mail: investor.relations@isotis.com