Ingezonden persbericht

Ubizen treedt toe tot Global Security Alliance van NetScreen

Mijdrecht, 22 september 2003 - Ubizen (Euronext: UBI), de wereldwijd toonaangevende leverancier van Managed Security Solutions, treedt toe tot het Global Security Alliance-programma van NetScreen Technologies (Nasdaq: NSCN). Tegelijkertijd voegt Ubizen het beheren en monitoren van de geïntegreerde NetScreen firewall- en VPN-oplossingen toe aan zijn Ubizen OnlineGuardian-diensten.

De Ubizen OnlineGuardian managed security-diensten omvatten 24x7 monitoring en beheer van beveiligingscomponenten van klanten op netwerk- en applicatieniveau. Gecombineerd met de geïntegreerde beveiligingsoplossingen van NetScreen kunnen bedrijven hun beveiligingsniveau verder verbeteren en kosten besparen door waardevolle ICT-mensen en -middelen vrij te maken voor kernactiviteiten.

"Het klantenportfolio van Ubizen bestaat voor het grootste deel uit multinationals en financiële instellingen. Deze organisaties hebben vaak geïnvesteerd in beveiligingscomponenten van diverse leveranciers", zegt Carlo Schüpp, EVP van Ubizen Technology. "Omdat Ubizen OnlineGuardian leverancieronafhankelijk is, kunnen we ondersteuning bieden aan alle organisaties, of het gaat om legacy-systemen of om strategische keuzes. Door NetScreen toe te voegen aan de producten die we ondersteunen, bieden we onze klanten de meest flexibele en schaalbare Managed Security Services-oplossing. Deze aanpak maakt van ons een toonaangevende MSS-leverancier die zijn marktaandeel gestaag ziet stijgen."

Het Ubizen OnlineGuardian-dienstenportfolio omvat ondersteuning voor de complete reeks firewalls en VPN's van NetScreen. De combinatie van de innovatieve, schaalbare netwerkbeveiligingsoplossingen van NetScreen met de pro-actieve en schaalbare diensten van Ubizen maakt dat beide bedrijven elkaar perfect aanvullen.

"We zijn verheugd dat Ubizen deelneemt aan ons Global Security Alliance-programma en dat onze productfamilie wordt beheerd en gemonitord door een vooraanstaande MSS-aanbieder als Ubizen", zegt Janine Roth, Vice-president Business Development bij NetScreen. "De samenwerking tussen Ubizen en NetScreen biedt de klanten van beide bedrijven een zeer krachtige beveiligingscombinatie."

Ubizen OnlineGuardian Service
Momenteel beheert Ubizen OnlineGuardian wereldwijd meer dan 3.000 beveiligingscomponenten en monitort deze continu vanuit één van de drie Security Operations Centers (SOC's). Twee van deze SOC's opereren altijd gelijktijdig, zodat de geleverde diensten altijd beschikbaar blijven, zelfs in het geval van natuurrampen. Belangrijk onderdeel van de Ubizen-beheercyclus is het verzamelen van data van de beveiligingscomponenten en het via beveiligde lijnen real-time versturen daarvan naar de Ubizen State & Event Analysis Machine (SEAM). De door Ubizen ontwikkelde SEAM-technologie verwerkt dagelijks miljoenen gebeurtenissen, analyseert deze en filtert daar alleen gebeurtenissen uit die een mogelijk beveiligingsrisico vormen. De specialisten van Ubizen kunnen vervolgens, vooraleer een aanval plaatsvindt, de gepaste actie ondernemen . Ubizen OnlineGuardian Managed Security Solutions omvatten beheer, monitoring en ondersteuning van deze oplossingen op 24x7x365-basis, gegarandeerd door sterke Service Level Agreements.

NetScreen Global Security Alliance
Om deel te kunnen uitmaken van de NetScreen Global Security Alliance worden de producten en diensten van de leden uitgebreid getest. De tests wijzen de functionaliteit en interoperabiliteit van het gezamenlijke aanbod van NetScreen en de partner uit. Klanten zijn hierdoor altijd verzekerd van een concrete toegevoegde waarde van de gecombineerde oplossing. Voor meer informatie over het NetScreen Global Security Alliance: www.netscreen.com/alliances/index.html

NetScreen Technologies
NetScreen Technologies is een vooraanstaande ontwikkelaar van geïntegreerde netwerkbeveiligingsoplossingen die het beveiligingsniveau, prestatieniveau en de total cost of ownership bieden waar bedrijven en carriers behoefte aan hebben. De innovatieve oplossingen van NetScreen omvatten belangrijke beveiligingstechnologieën als virtual private network, denial-of-service-bescherming, firewalls en intrusion prevention; ondergebracht in een reeks eenvoudig te beheren beveiligingsapparaten en -systemen.

Ingezonden persbericht