Gemeente Rotterdam

Van der Veeken-penning voor Cees Doesburg

(19-9) De heer C.J. Doesburg, vertrekkend algemeen directeur van Gunco b.v., kreeg vrijdag 19 september uit handen van wethouder Wim van Sluis (economische infrastructuur) de Van der Veeken-penning. Dat gebeurde tijdens een afscheidsreceptie in de Cruise Terminal, Wilhelminakade 699 te Rotterdam. Het College van B en W wil met deze onderscheiding zijn waardering uitdrukken voor de bijdrage van de heer Doesburg aan de Rotterdamse economie en aan het sportklimaat in de stad.

Begrip

De heer Cees Doesburg heeft in 1968 Gunco b.v. opgericht, een bedrijf dat onder meer vorkheftrucks, hoogwerkers en verreikers verhuurt. Het verhuurbedrijf is een begrip in de Rotterdamse haven. Het moederbedrijf van Gunco staat in het Verenigd Koninkrijk. Gunco biedt werk aan 216 mensen. Er zijn inmiddels vestigingen in Amsterdam, Son, Zwolle, Hengelo, Ridderkerk, Antwerpen, Polen en Mozambique.

Verder is de heer Doesburg oprichter en voorzitter van de VEBIT, de Verenigde Bedrijven Intern Transport. Deze branchegroep van de Metaalunie houdt zich bezig met veiligheid, milieu en maatregelen om fraude, diefstal en schade bij de aangesloten verhuurbedrijven te beperken.

Sparta

Vanaf zijn jeugd is de heer Doesburg, een broer van voetballer en trainer Pim Doesburg, betrokken bij de Rotterdamse voetbalvereniging Sparta. Als vaste sponsor heeft hij de vereniging herhaaldelijk gesteund in moeilijke tijden. Maar ook honkbal, ijshockey en basketbal profiteerden van de sportieve en commerciële belangstelling van de algemeen-directeur van Gunco, die als een van de eersten in ons land de mogelijkheden van naamsponsoring inzag en benutte.

De Johan van der Veeken-penning wordt uitgereikt aan mensen die zich gedurende een reeks van jaren in een leidinggevende positie verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse economie. Johan van der Veeken, afkomstig uit Antwerpen, vestigde zich in 1583 in Rotterdam. Hij was actief in handel en scheepvaart en adviseerde het gemeentebestuur.