Tiscali

P E R S B E R I C H T

Tiscali lanceert twee nieuwe razendsnelle ADSL-producten

Snel ADSL tegen niet eerder vertoonde prijzen

Utrecht, 22 september 2003 Tiscali maakt internet nu sneller en goedkoper dan ooit. Dit doet Tiscali met de introductie van twee nieuwe ADSL-producten die 40 tot 60 maal sneller dan de telefoonlijn en 40 tot 50% goedkoper zijn dan vergelijkbare producten van haar concurrenten. De introductie van deze structurele prijsverlaging start vandaag.

Tiscali maakt gebruik van een zeer geavanceerd eigen netwerk in Nederland dat onderdeel is van het internationale eigen netwerk van Tiscali. Het netwerk voorziet in de bandbreedte die nodig is om hoogwaardige diensten zoals muziek- en filmdiensten, gaming en op termijn telefonie te leveren. Op de plekken waar Tiscali nu nog geen dekking heeft biedt zij ADSL via het reguliere KPN-netwerk tegen een tarief dat aanzienlijk lager is dan dat van de andere aanbieders die via het KPN-netwerk leveren.

Het nieuwe Tiscali ADSL Surf dat vorige maand via onder meer Albert Heijn winkels werd geïntroduceerd is een grandioos succes.

Vanaf vandaag biedt Tiscali nog twee nieuwe high tech ADSL-producten onder de namen Tiscali ADSL Family 2Mb en Tiscali ADSL Live! 3Mb die extreem hoge snelheiden bieden en in prijs beduidend lager liggen dan het voordeligst vergelijkbare ADSL-tarief in de markt. Met Tiscali ADSL Family 2Mb kunnen meerdere huisgenoten tegelijkertijd met hoge snelheden surfen. Dit abonnement geeft bijvoorbeeld ruimte om 1000 uur te surfen en 1000 muzieknummers te downloaden. Tiscali ADSL Live! 3Mb is speciaal ontwikkeld om full screen live beeldmateriaal te bekijken en eindeloos online te gamen. Alle Tiscali ADSL-producten worden geleverd met gratis USB modem en geen aansluitkosten.

Ook biedt Tiscali een ADSL-starters pakket onder de naam Tiscali ADSL Start, een abonnement voor iedereen die tegen minimale kosten toch snel en veel wil internetten zonder op de telefoontikken te hoeven letten. Daarbij hanteert Tiscali een datalimiet van 1.000 MB. Dit is voldoende limiet voor een gemiddelde ADSL-starter om binnen het vaste bedrag van EUR 19,95 te kunnen blijven.

Met de nieuwe supersnelle Tiscali ADSL-producten kunnen besparingen oplopen tot vele honderden euro s op jaarbasis. Ruud Huisman, CEO van Tiscali Benelux en Scandinavië: "De visie van Tiscali is dat internet voor iedereen toegankelijk moet zijn. Wij vinden dat de gebruiker de best mogelijke verbinding verdient tegen een realistische prijs. Uit testen blijkt dat de Nederlandse consument razend enthousiast is over onze producten, niet alleen vanwege de ongekend lage prijs en hoge snelheid maar ook vanwege de hoogwaardige kwaliteit. Dit levert internetgebruikers onmiskenbare voordelen op het gebied van tijd en geld. Tiscali geeft bestaande en nieuwe abonnees een betere internetervaring en meer keuze tegen lagere kosten. Met dit nieuwe aanbod blijven wij aan zet in de snelgroeiende ADSL-markt."

Productspecificaties:

Tiscali ADSL Surf

· Snelheid 768/128 = 15 x sneller dan de telefoonlijn

· 50% goedkoper kan bij andere aanbieders

· De eerste drie maanden EUR 19,95 per maand

· Daarna EUR 24,95 per maand

· Datalimiet van 2.000 MB

Tiscali ADSL Family 2Mb

· Snelheid 2048/256 Kbit/s = 40 x sneller dan de telefoonlijn

· 50% goedkoper dan bij andere aanbieders

· Internetten met het hele gezin tegelijk

· De eerste drie maanden EUR 29,95 per maand

· Daarna EUR 39,95 per maand

Tiscali ADSL Live! 3Mb

· Snelheid 3072/512 Kbit/s = 60 x sneller dan de telefoonlijn

· 50% goedkoper dan bij andere aanbieders

· Realtime, fullscreen films, muziek en gamen

· De eerste drie maanden maar EUR 39,95 per maand

· Daarna EUR 49,95 per maand

Tiscali ADSL Start

· Snelheid 384/128 Kbit/s = 7 x sneller dan de telefoonlijn

· Meer dan 40% goedkoper dan bij andere aanbieders

· Het ideale instapabonnement met hoge datalimiet van 1.000 MB

· Een vast tarief per maand EUR 19,95

Alle Tiscali ADSL-producten worden geleverd met gratis USB modem en geen aansluitkosten.

Noot voor de pers:

De laatste maanden hebben veel internet service providers waaronder de verticaal geïntegreerde ISPs van KPN zich gestort op de ADSL-markt. Zoals u weet is een en ander niet zonder slag of stoot verlopen. Een belangrijk element daarbij is de positie van KPN, die zich als grootste speler met een machtspositie blijft verzetten tegen de ontwikkelingen in de markt. Gelukkig weet politiek Den Haag daar goed mee om te gaan en wint de OPTA iedere dag aan slagkracht. Ruud Huisman, CEO van Tiscali Benelux en Scandinavië, wil graag met u praten over de ontwikkelingen van de laatste tijd en u met onze kennis op dit gebied een beeld geven van de toekomst. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Margaret van Kempen, telefoon 070 346 3760, gsm 0653 805 856 of e-mail: m.vankempen@kempenpr.nl.

Over Tiscali B.V.

Tiscali B.V. is de Nederlandse dochter van Tiscali S.p.A. (Nuovo Mercato,

Milan: TIS; Nouveau Marché, Paris: 005773), the Internet Communication Company met hoofdkantoor in Cagliari, Italië. Tiscali biedt in Europa toegang tot het internet en een breed scala aan content, toepassingen en innovatieve communicatiediensten. Op 31 maart 2003 telde Tiscali 7,6 miljoen actieve gebruikers en 15,2 miljoen unieke bezoekers op haar portals, waarmee zij tot een van de leidende webbedrijven in Europa wordt gerekend (bron: Nielsen NetRatings). Website Tiscali B.V.: www.tiscali.nl