Gemeente Maastricht

Discussienota 'Kiezen voor sport'

Het College van B&W heeft de Sportnota vrijgegeven voor discussie. Dat betekent dat sportverenigingen en andere belangstellenden nog invloed op de inhoud van de definitieve nota kunnen hebben. Op 22 en 29 september worden er bijeenkomsten georganiseerd, waarvoor inmiddels de Maastrichtse verenigingen en externe organisaties zijn uitgenodigd. Aan de hand van de onderstaande stellingen worden belangrijke thema's uit de Sportnota besproken.


1. Sportbeoefening in Maastricht blijft achter bij de rest van Nederland!

2. Als we niets doen, gaan sportverenigingen binnen 15 jaar ten onder aan individualisering en de vele andere mogelijkheden om je vrije tijd te besteden.

3. Van de gemeente verwacht je vooral stimulansen om jongeren, gehandicapten en ouderen te laten sporten. Gezonde mensen tussen 23 en 65 jaar regelen het immers wel voor zichzelf.
4. In wijken waar het sociaal wat stroever loopt moet de gemeente sport extra ondersteunen.

5. Maastricht moet zich vooral ontwikkelen als stad waar voor ieder wat op sportgebied te beleven is, in plaats van een erg groot deel van het beschikbare geld te richten op topsporters.
6. In Maastricht moet gekozen worden voor kwalitatief goede sportaccommodaties, ook als dat inkrimping van het aantal accommodaties tot gevolg heeft.

7. De gemeente stelt nog uitsluitend sportaccommodaties en -services tegen kostprijs beschikbaar.

8. De gemeente moet selectief zijn in haar toewijzing van subsidies, door op minder plaatsen substantiëler initiatieven te ondersteunen (minder versnippering).

U kunt de nota op deze pagina downloaden of een exemplaar van de nota afhalen bij Sportservice van het GemeenteLoket.