Gemeente Dongen


Dongen en Loon op Zand trekken er van 22 tot en met 25 september gezamenlijk op uit 5/9/2003 10:16
Handhavingsteams bezoeken opnieuw buitengebied
Ook dit jaar bezoeken handhavingsteams van de gemeenten Dongen en Loon op Zand het buitengebied. Dit vindt van 22 tot en met 25 september 2003 plaats. Via constateringen die deze teams doen, willen de gemeenten problemen inventariseren die in het buitengebied bestaan. Er wordt onder andere gekeken naar zaken die vallen onder: bouw- en woningtoezicht, milieu en beheer openbare ruimte. Het bezoek van de handhavingsteams aan het buitengebied is een jaarlijkse cyclus. Elk jaar is een ander deel van het buitengebied aan de beurt. Verschillende instanties leggen het bezoek gezamenlijk af, zodat de gebruikers van het buitengebied eenmalig worden benaderd, in plaats van meerdere malen. Daarnaast leidt een dergelijke actie tot een intensievere samenwerking tussen de diverse instanties.

Plattegrond handhavingsgebied september 2003

De overheidsinstanties
De gemeenten Loon op Zand en Dongen en de politie Midden en West Brabant bereiden de handhavingsweek gezamenlijk voor. Uiteindelijk gaan teams van de twee gemeenten wel afzonderlijk op pad. In de teams zitten ook vertegenwoordigers van: Hoogheemraadschap van West Brabant, Waterschap de Dongestroom, de Algemene inspectiedienst (AID) en de provincie Noord-Brabant.

Informatiebijeenkomst
De gebruikers van het buitengebied zijn inmiddels uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op woensdag 17 september. Het gaat om gebruikers ten noorden van de dorpskern s Gravenmoer, Klein Dongen en Dongen Vaart en de gebruikers ten oosten van de Onkelsloot en ten noorden van de Procureurweg, Gaasjesweg en Gemeenteweg. Voor Loon op Zand gaat het om alle straten tussen de Loonse Molenstraat en Kasteellaan ten zuidoostern van Loon op Zand.

Tijdens de informatiebijeenkomst wordt uitgelegd wat de gebruiker tijdens een bezoek van het handhavingsteam kan verwachten en wat de handhavingsweek precies inhoudt. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en is in De Geubel, Hoofdstraat 4 in s Gravenmoer.

Problemen gezamenlijk oplossen
Joop Velthoven, wethouder milieu: De handhavingsweek biedt de mogelijkheid problemen in gezamenlijkheid op te lossen. Doordat inwoners en gebruikers van het buitengebied in gesprek gaan met overheidsinstanties, worden eventuele problemen inzichtelijk. Ook maakt de handhavingsweek voor de inwoners en gebruikers de drempel om problemen aan te dragen veel lager. De kwaliteit van het buitengebied gaat er door de handhavingsweken sterk op vooruit. Dat is maar goed ook, want we hebben een fraai Dongens buitengebied. Dat moeten we met zijn allen zo houden.