Gemeente Amsterdam

Autodate nu ook in Bos en Lommer
12 september 2003 - Johanneke Helmers
Portefeuillehouder Ger Timmer opent maandag 22 september de eerste parkeerplaats voor autodate in Bos en Lommer. Hij zal bewoners uit Bos en Lommer symbolisch feliciteren met de nieuwe service. Hierbij moedigt de portefeuillehouder van stadsdeel Westerpark hem op ludieke wijze aan.

Deze dag staat gedeeld autogebruik centraal in de Europese Week van de Vooruitgang: groen licht voor duurzame mobiliteit. Stadsdeel Bos en Lommer wil dit ondersteunen door op deze dag officieel van start te gaan met autodate in Bos en Lommer.

Voor iedereen die geen auto heeft, maar wel af en toe een auto nodig heeft is autodate ideaal. Autodate is zeven dagen per week, 24 uur per dag beschikbaar en dit zonder vaste lasten, zoals onderhoud, verzekeringen, reparaties en wegenbelasting. Voor een autodate-abonnement betaalt de gebruiker een vast bedrag en voor het gebruik van de auto wordt een uurtarief en een kilometerprijs in rekening gebracht. De auto is voorzien van een parkeervergunning, die geldt voor het vergunninggebied waarin de standplaats van de auto zich bevindt.

De autodate-autos staan op vaste parkeerplaatsen verspreid over Bos en Lommer. In totaal worden vijf standplaatsen voor autodate aangelegd in Bos en Lommer. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de aanbieders Greenwheels (tel. 0900-2100100) en Diks Autoverhuur (tel. 020-618 37 67).

De standplaatsen


* Bos en Lommerweg, ter hoogte van nummer 148 (Diks Autoverhuur);
* Hertspieghelweg, aan de overzijde van nummer 90 (Greenwheels);
* Joos Banckersweg, huiszijde ter hoogte van wooncomplex Roelantstraat 15 t/m 47 (Diks Autoverhuur);
* Marieke van Nimwegenstraat, ter hoogte van nummer 14 (Greenwheels);

* Rijpgracht, ter hoogte van nummer 38 (Greenwheels).

© Gemeente Amsterdam