Stadsdeel Zeeburg

Bomen gekapt in Molukkenstraat-Noord

Als voorbereiding op de herinrichting van de Molukkenstraat-Noord moeten zon veertig bomen worden weggehaald. Het kappen van de bomen duurt van maandag 22 september tot en met woensdag 24 september 2003.

Verkeershinder
Enige verkeershinder tijdens het kappen van de bomen is onvermijdelijk. Het streven is om het doorgaand verkeer zo min mogelijk te hinderen. Fietsers en voetgangers kunnen gewoon gebruik maken van de fiets- en voetpaden.

Vernieuwing Molukkenstraat
Om van de Molukkenstraat een aantrekkelijk werk- en woongebied te maken, wil stadsdeel Zeeburg de straat compleet vernieuwen. Zo zal de verkeersveiligheid sterk worden verbeterd door het aanleggen van vrijliggende fietspaden. Bij de vernieuwing van de straat worden materialen van hoge kwaliteit gebruikt. Ook zal de omgeving er veel groener en aantrekkelijker uit komen te zien na de herinrichting. Deze verbeteringen zijn al gerealiseerd in het onlangs vernieuwde zuidelijke deel van de Molukkenstraat.
Nu is het noordelijke deel aan de beurt. De herinrichting van de Molukkenstraat-Noord begint na de Marathon van Amsterdam, die plaats vindt op 19 oktober 2003. De Molukkenstraat maakt namelijk deel uit van het parcours.