Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle werkt aan ......Asfalteren Wormerhoek en Vernieuwen fietspad Triangel

Asfalteren Wormerhoek

Het asfalt van de Wormerhoek is van dermate slechte kwaliteit dat deze vervangen dient te worden.
Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, worden de asfalteringswerkzaamheden in de avond en nacht uitgevoerd. Daarnaast worden hier en daar bestratingwerkzaamheden uitgevoerd aan de aanliggende verharding. Dit laatste vindt overdag plaats tussen 7.00 en 16.00 uur.

Uitvoering werkzaamheden
De werkzaamheden zijn gepland van maandag 22 september tot vrijdag 26 september 2003.
Van maandag tot en met donderdag wordt gewerkt aan de aanliggende bestrating. Maandag 22 september wordt om 19.00 uur gestart met het verwijderen van de bestaande asfaltverharding. Er wordt begonnen aan de zijde van de firma De Koning. De inrit bij de Gamma wordt pas na 21.00 uur geblokkeerd. Er wordt dan de gehele avond en nacht doorgewerkt, zodat de volgende morgen een eerste nieuwe asfaltlaag aanwezig is. In de avond en nacht van woensdag 24 september worden de asfalttoplagen aangebracht. Als alles volgens de planning verloopt en de weersomstandigheden zijn goed, dan is het asfalt donderdagmorgen gereed en de aanliggende bestrating op vrijdag.

Overlast
Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, is het beslist noodzakelijk dat de aanliggende parkeervakken en de rijbaan vrij zijn van geparkeerde autos, zodat de bestratingwerkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. Ook tijdens het verwijderen en aanbrengen van het asfalt moeten de aanliggende parkeervakken en de rijbaan vrij zijn van autos om beschadigingen aan de voertuigen te voorkomen. Verder wordt zoveel mogelijk getracht om overdag de in- en uitritten naar de bedrijven toegankelijk te houden. In de avond en nacht van maandag 22 september en woensdag 24 september is vanaf 19.00 uur geen verkeer op de Womerhoek mogelijk voor het gedeelte bij de firma De Koning en vanaf 21.00 uur voor het gedeelte bij de Gamma.

Vernieuwen fietspad Triangel

In de wijk Schollevaar wordt in week 39 begonnen met het vernieuwen van het fiets- en voetpad van de Triangel. Het betreft het gedeelte vanaf de Nieuwerkerkse Tocht tot aan het Kleine Inez Erf en de Max Havelaarburg. Het asfalt wordt opgebroken. Daarna wordt het voetpad betegeld en het fietspad geasfalteerd. De fietsers en voetgangers moeten afstappen en/of omrijden. Als alles volgens de planning verloopt, zijn de werkzaamheden medio oktober gereed.