Gemeente Alphen aan den Rijn


Afsluiting Rijnhavenbrug

De Rijnhavenbrug in de Hoorn wordt gerenoveerd. Van 22 september tot en met 15 november 2003 zal groot onderhoud aan het brugdek plaatsvinden. De brug is in die tijd afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Van Foreestlaan-Prinses Margrietlaan-Rijnhavenkade-Eikenlaan-Leidse Schouw v.v. De onderhoudstaat van deze brug maakt het noodzakelijk dat de werkzaamheden nog voor de winter worden uitgevoerd.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de werkzaamheden zouden beginnen als de provinciale Hefbrug weer begaanbaar was voor verkeer. De provincie heeft echter laten weten dat de Hefbrug vier weken later vrijgegeven zal worden dan was voorzien. Wachten tot de werkzaamheden aan de Hefbrug af zijn is geen optie. De bedrijfszekerheid van de Rijnhavenbrug, voor het verkeer, is voor nog een winterperiode onvoldoende gewaarborgd.

De gemeente is zich bewust van de verkeersdrukte die het onderhoud met zich meebrengt. Helaas ziet ze op dit moment geen andere mogelijkheden. Automobilisten moeten rekening houden met meer verkeersdrukte op de Prins Bernhardlaan en de Eisenhowerlaan. Ook is er extra druk op de Prinses Irenelaan, de Eikenlaan en de Zeeheldenbuurt. Bewoners zijn inmiddels per brief geinformeerd.

Daartegenover staat dat de Laan der Continenten voor 22 september weer van twee kanten toegankelijk is.

Het verkeer wordt dringend geadviseerd de omleidingen te volgen. Hiermee wordt de verkeersintentiteit zoveel als mogelijk gespreid en de overlast voor omwonenden beperkt.

Tijdelijke verkeersmaatregelen

Het verkeer zal worden omgeleid via de Hoorn-Van Foreestlaan-Prinses Margrietlaan-Rijnhavenkade-Eikenlaan-Leidse Schouw v.v.

De Laan der Continenten wordt voor de afsluiting van de Rijnhavenbrug weer opengesteld voor gemotoriseerd verkeer in beide richtingen.

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 18 september 2003 laatste wijziging