Gemeente Rotterdam

Nr. 39
18 september 2003

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 22 t/m 28 september 2003

Wethouder Van Sluis bezoekt Verenigde Staten
Wethouder Wim van Sluis (Economische Infrastructuur) bezoekt van 21 t/m 25 september de Verenigde Staten. De reis voert naar Raleigh (North Carolina) en Boston (Massachusetts). Het bezoek staat in het teken van stedelijke economie. Ook zullen acquisitiegesprekken in het kader van kenniseconomie plaatshebben. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Dirk-Jan de Vink, tel. 010 - 417 93 24)

Burgemeester Opstelten reikt ISO-certificaat uit

Burgemeester mr. Ivo Opstelten reikt op dinsdag 24 september om 09.45 uur in het Oscar auditorium van het World Trade Center het ISO 9001:2000 certificaat uit aan directeur Juridische Zaken Eugène de Kort. De directie Juridische Zaken (dJZ) van de Bestuursdienst Rotterdam heeft dit certificaat, als enige juridische overheidsorganisatie in Nederland, gekregen. .Juridische Zaken heeft voor ISO normen gekozen omdat men een middel zocht waarmee objectieve verantwoording voor de geleverde diensten mogelijk was. Ook wil dJZ voortdurend kritisch kijken naar de kwaliteit van het eigen werk. Het systeem dat dJZ nu gebruikt is gestoeld op continue verbetering van de organisatie waarbij de wens van de klant centraal staat. Er zijn duidelijke doelstellingen voor de afhandeling van bezwaarschriften en voor het werk van de sectie Juridische Advisering. De ISO-uitvoeringsorganisatie KEMA heeft het systeem extern getoetst, waarna het certificaat is toegekend. (Voor meer informatie: dJZ, Gijs Nebbeling, tel. 010 - 417 22 81)

Wethouder Van der Tak reikt inburgeringscertificaten uit Wethouder Sjaak van der Tak (Sociale Integratie) reikt op woensdag 24 september voor de tweede keer inburgeringscertificaten uit aan een 100-tal nieuwkomers die hun inburgeringstraject hebben afgerond. Deze officiële uitreiking vindt plaats van 10.00 uur tot 11.00 uur in de Burgerzaal van het stadhuis aan de Coolsingel. Tussen 17.00 en 19.00 uur reikt de wethouder certificaten uit aan oudkomers. Het uitreiken van inburgeringscertificaten tijdens een ceremoniële bijeenkomst vormt een onderdeel van de nieuwe Rotterdamse inburgeringsaanpak. De certificaatuitreiking wordt enerzijds uitgereikt als stimulans voor de inburgeraar om de kennismaking Nederlandse maatschappij verder voort te zetten. Anderzijds is de bijeenkomst bedoeld als blijk van waardering van de gemeente Rotterdam. (Voor meer informatie: Lelia van der Tak/ Ria van der Linde, Communicatie Bestuursdienst, tel. 010 - 417 23 29/ 417 23 17) Wethouder Van der Tak spreekt bij presentatie
'Kinderen en. hun sociale talenten'
Wethouder Sjaak van der Tak (Sociale Integratie) houdt op woensdag 24 september om 12.10 uur in het Onderwijsinformatiecentrum (OIC) aan het Dwerggras 3 een toespraak bij de presentatie van de CED-(educatieve dienstverlening) groep. De CED-groep presenteert samen met de uitgever Kwinte'essens 'Kinderen en. hun sociale talenten'. De nieuwe onderwijsmethode voor sociale competentie is in de praktijk, samen met vijf Rotterdamse basisscholen ontwikkeld en gefinancierd door de gemeente Rotterdam. De methode is bruikbaar voor alle groepen van het basisonderwijs. De presentatie begint om 11.00 uur met een ontvangst en de thema-expositie sociale talenten. (Voor meer informatie: OIC, Lot Hannik, tel. 010 - 407 14 25)

Wethouder De Faria opent Moeder en Kind Centrum
Wethouder Rabella de Faria (o.m. Volksgezondheid) opent op donderdag 25 september om 12.15 uur in het Sophia kinderziekenhuis aan het dr. Molewaterplein 60 het Moeder en Kind Centrum van het Erasmus MC-Sophia. Het Moeder en Kind Centrum is ingericht voor vrouwen met een gecompliceerde zwangerschap en met zieke pasgeboren baby's. In het centrum wordt samengewerkt op het gebied van patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Door de vroegtijdige diagnostiek, genetisch onderzoek en speciaal uitgeruste centra hebben kinderen die veel te vroeg worden geboren of een aangeboren afwijking hebben een grotere overlevingskans dan voorheen. In het Moeder en Kind Centrum staat een meer geïntegreerde aanpak tussen moeder en kind centraal. Ook de nazorg gaat extra aandacht krijgen. (Voor meer informatie: Persvoorlichting Erasmus MC, David Drexhage, tel. 010 - 463 55 25)

Wethouder Pastors in lustrumdebat EUR
Wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) neemt op donderdag 25 september om 15.00 uur in zaal M1-17 van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) op Woudestein aan de Burg. Oudlaan deel aan het derde Lustrumdebat van de Faculteit der Sociale Weten-schappen. De deelnemers gaan met elkaar in discussie over de centrale stelling: 'volksvertegenwoordigers frustreren de politieke participatie van burgers'. Aan de discussie doen onder meer mee de Roosendaalse wethouder J. Pelle en R. Motta, burgerraadslid van de PvdA. Het publiek kan via de website van de faculteit www.eur.nl/fsw/discussie alvast deelnemen aan het debat. (Voor meer informatie: EUR, Faculteit der Sociale Wetenschappen, dr. Linze Schaap, tel. 010 - 408 21 19)

Burgemeester Opstelten opent lustrumjaar
en nieuwbouw Erasmiaans Gymnasium
Burgemeester mr. Ivo Opstelten opent op vrijdag 26 september om 14 uur het lustrumjaar en de nieuwbouw van het Erasmiaans Gymnasium aan de Wytemaweg 25. Het gymnasium bestaat dit jaar 675 jaar. Dat wordt gevierd met een schooljaar lang projecten en activiteiten. Er komen onder meer een lustrumboek en een fototentoonstelling in het Schielandshuis. Het lustrum begint om 10.00 uur op de markt bij de Laurenskerk, waar de leerlingen proberen, in groene shirts, samen het getal 675 uit te beelden voor een bijzondere schoolfoto. Vervolgens brunchen de leerlingen en docenten gezamenlijk in de Laurenskerk, waarna ze, vanaf het Erasmusbeeld voor de Laurenskerk, vertrekken in een Pompa (feestelijke optocht) van zo'n 1000 man naar de school aan de Wytemaweg. Na de officiële opening zijn er workshops ter voorbereiding van het feest voor de Erasmianen. Voor genodigden is er vanaf 15.30 uur een minisymposium in het nieuwe auditorium van het gymnasium onder het motto 'Historische Heipalen'. (Voor meer informatie: Erasmiaans Gymnasium, drs. J.C.E.M. van Dijk, tel. 010 - 436 00 45)

Wethouder Van Sluis bezoekt St. Petersburg
Wethouder Wim van Sluis (Economische Infrastructuur) bezoekt van 27 september t/m 1 oktober St. Petersburg. Van Sluis neemt deel aan een Russisch-Nederlandse milieuconferentie onder de titel "Distribution of Power in Environmental Protection". Verder staan er besprekingen met bestuurders en havenrelaties op het programma. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Dirk-Jan de Vink, tel. 010 - 417 93 24)

Wethouder Bolsius geeft startschot voor actie Bergwegstation Wethouder Lucas Bolsius (o.m. Buitenruimte) geeft samen met portefeuillehouder Ahmed Harika van deelgemeente Noord op zaterdag 27 september om 12.30 uur op station Bergweg het startschot voor een actie om de aanblik van het station te verbeteren. Op en rond het station is er veel overlast van graffitispuiters, waardoor het station er verloederd uitziet. Kunstenaar Ben Hosman gaat daarom samen met bewoners en kinderen panelen beschilderen, die later op het station worden geplaatst. Door de vrolijk beschilderde panelen zal het station een minder verloederd beeld bieden. Bezoekers kunnen zaterdag bij de officiële starthandeling zelf verfkwasten en spuitbussen hanteren. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst Rotterdam, Karín Fraai, tel. 010 - 417 21 61)

Burgemeester Opstelten leest groot RottEURdams dictee Burgemeester mr. Ivo Opstelten leest op zaterdag 27 september in zaal B-4 op het Woudesteincomplex (Burgemeester Oudlaan) van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) het groot RottEURdams dictee voor. Aan het dictee doen de finalisten van de Taaltest mee, die het Rotterdams Dagblad samen met het Erasmus Magazine heeft georganiseerd. Ook een aantal bekende Rotterdammers schrijft mee. Het dictee is een onderdeel van de finaledag van het 18e lustrum van de EUR. (Voor meer informatie: Lidwien Buysrogge, EUR-lustrumcommissie, tel. 010 - 408 72)

Wethouder Bolsius bij start werkzaamheden
Crooswijksesingel en Boezemsingel
Wethouder Lucas Bolsius (o.m. Buitenruimte) geeft op zaterdag 27 september om 15.00 uur aan de Crooswijksekade 1 samen met portefeuillehouder Hennie ten Hoven van deelgemeente Kralingen-Crooswijk het startschot voor de officiële start van de werkzaamheden aan de Crooswijksesingel en de Boezemsingel. De werkzaamheden maken deel uit van het Singelplan Rotterdam om een aantal oude singels in de stad in hun oude glorie te herstellen. Door de singels weer mooi te maken met schoon water, mooie bruggen en fonteinen en goed verzorgd groen, wordt het aantrekkelijker om te wonen en recreëren. (Voor meer informatie: Deelgemeente Kralingen-Crooswijk, Jolanda Vos, tel. 010 - 206 09 02)

En verder.

ontvangt wethouder Stefan Hulman (o.m. Verkeer en Vervoer) op maandag 22 september om 19.00 uur in de Burgerzaal van het stadhuis de deelnemers aan de IMTA-Interferry Annual Conference, die van 22 t/m 25 september wordt gehouden in het World Trade Center in Rotterdam. De IMTA is een wereldwijde brancheorganisatie van reders, veerdienstoperator en de toeleverende industrie

Openbare commissievergaderingen en raadsvergadering

Alle openbare commissievergaderingen en de vergadering van de gemeenteraad worden gehouden in het stadhuis.

Fysieke Infrastructuur 23 september 09.30 uur Kamer 7 Wijken en Buitenruimte 24 september 09.30 uur Kamer 7 Sociale Zaken en Onderwijs 24 september 14.00 uur Kamer 7 Gemeenteraad 25 september 14.00 uur Raadzaal

noot voor de redactie/