Gemeente Aalsmeer


Werkzaamheden aan de Hortensialaan

Op maandag 22 september start de gemeente met de herinrichting van de Hortensialaan tussen de Zwarteweg en de 1^e J.C. Mensinghlaan. De werkzaamheden zullen in totaal ongeveer zeven weken zeven weken in beslag nemen. Het inrichtingsplan is in mei jl. met een delegatie van bewoners uit de omgeving besproken en onlangs door het College van Burgemeester & Wethouders vastgesteld.

Wat gaat er gebeuren?

De gemeente begint met het verwijderen van de bestaande asfaltverharding. Vervolgens worden de voetpaden herstraat (eerst de even en daarna de oneven zijde). Daarna worden nieuwe parkeervakken aangelegd en wordt een nieuwe asfaltverharding aangebracht. De nieuwe asfaltverharding zal bestaan uit een rijstrook van 2.5 meter met aan weerszijden fietsstroken. Tussen de parkeervakken zal de gemeente na uitvoering van de verhardingswerkzaamheden dertien nieuwe bomen planten.

Verkeer tijdens de werkzaamheden

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is de Hortensialaan gesloten voor gemotoriseerd verkeer en worden de lijnbussen omgeleid. Bewoners kunnen hun auto parkeren langs de parallelweg van de Zwarteweg of op de Goudenregenstraat, waar de gemeente voor de start van de werkzaamheden tijdelijk een parkeerterrein voor 25 auto's zal realiseren.

Afvalcontainers

Bewoners kunnen hun afvalcontainers op de gebruikelijke plaatsen neerzetten. De gemeente zorgt ervoor dat deze worden afgehaald.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door de aannemer BAM-NBM. Het dagelijks toezicht op de uitvoering van de werkzaamheden wordt namens de gemeente verricht door de heer C. Hoogland van de Grontmij, bereikbaar op telefoonnummer 06-53576754. Omwonenden kunnen met vragen over de uitvoering van de werkzaamheden en over bereikbaarheid van hun huis of perceel bij hem terecht.