Gemeente Amersfoort

Wethouder Eerdmans assisteert bij omwisselen duobakken in Schothorst: uitnodiging voor de pers

datum: 18 september 2003

Het omwisselen van alle duobakken in Amersfoort is in volle gang. Begin dit jaar besloot het College van Burgemeester en Wethouders in overleg met ROVA de duobakken voor groente-, fruit- en tuinafval (gft) en restafval te gaan vervangen. Huishoudens met een duobak krijgen aparte bakken voor het gft- en restafval. Alle bewoners van laagbouwwoningen krijgen bovendien de keuze voor een extra bak voor oud papier. Op maandagmiddag 22 september zal wethouder Eerdmans in Schothorst assisteren bij het omwisselen van de duobakken van het Graalpad.

Verloop omwisseling
De omwisseling van de duobakken is in handen van ROVA. In totaal moeten er ruim 28.000 duobakken worden vervangen. Op dit moment staat de teller rond de 9.000. De omvangrijke klus is in mei dit jaar gestart en zal doorlopen tot in december. De bewoners werken goed mee aan de omwisseling en het werk verloopt dan ook volgens planning. Bewoners met een duobak krijgen vooraf aan de omwisseling verschillende keuzes voorgelegd. Zo kunnen zij kiezen voor een grote bak van 240 liter voor het restafval of voor een kleine van 140 liter. Voor het oud papier kunnen ze voor een extra bak kiezen van 140 liter. De bak voor gft-afval krijgt iedereen. Deze heeft altijd een inhoud van 140 liter in verband met arbonormen voor de medewerkers van de ophaaldienst. Voor de zomer is de omwisseling begonnen in Hoogland, de Vlinderbuurt en een deel van Kattenbroek. In deze wijken koos driekwart van de bewoners voor een grote bak voor het restafval, een kwart had genoeg aan een kleine. Ruim driekwart van de bewoners (77 procent) wilde graag een eigen papierbak.

Uitnodiging
Wethouder Eerdmans komt op maandag 22 september om 14.00 uur naar Schothorst om te bekijken hoe het omwisselen van de duobakken in zijn werk gaat. Bovendien zal zij de medewerkers van ROVA assisteren bij het omwisselen van de duobakken van het Graalpad. Graag nodigen wij u uit hierbij aanwezig te zijn.