ProRail

Persbericht

18-9-2003

22-09: Werk aan spoor - Weesp en Almere

In opdracht van ProRail wordt van zondagochtend 01.15 uur tot maandagochtend 22 september 05.00 uur aan het spoor tussen Weesp en Almere gewerkt. Dit is nodig om eind 2003 de nieuwe sporen van de Gooiboog aan te laten sluiten bij de huidige spoorlijnen. Tijdens de werkzaamheden is dit weekeinde geen treinverkeer mogelijk tussen Weesp en Almere in beide richtingen. Reizigers worden met bussen vervoerd.

ProRail werkt ondermeer aan de sein- en wisselbediening ten behoeve van de nieuwe sporen. Het gaat hier om het installeren en testen van de treinbeveiliging en besturingsinstallaties op de Flevolijn (spoorlijn tussen Weesp en Almere). Deze werkzaamheden zijn nodig omdat de nieuwe sporen eind dit jaar op het bestaande spoornet moeten worden aangesloten. Daarnaast vinden er nog werkzaamheden aan de sporen en kabels & leidingen plaats.

Gooiboog

De Gooiboog is een nieuwe verbindingsboog die vanaf 14 december 2003 de spoorlijn Weesp - Hilversum (Gooilijn) en de spoorlijn Almere - Weesp (Flevolijn) met elkaar verbindt. Treinreizigers kunnen dan rechtstreeks vanuit Utrecht en Hilversum naar Almere en omgekeerd. Dit levert circa 10 minuten tijdwinst op, onder andere omdat overstappen op station Weesp niet meer nodig is.


---
Copyright © 2003 ProRail