Gemeente Veenendaal


PERSBERICHT 80: ONDERSCHEIDING VERKEERSBRIGADIERS (18-09-2003)

Onderscheiding voor verkeersbrigadiers

Maandag 22 september a.s. zal wethouder Roodbeen van Verkeer en Vervoer aan de verkeersbrigadiers mevrouw Maassen en mevrouw Diepeveen een onderscheiding uitreiken. Zij krijgen deze onderscheiding omdat zij al tien jaar (mevrouw Maassen) en vijf jaar (mevrouw Diepeveen) als verkeersbrigadier actief zijn. De uitreiking vindt plaats om 20.00 uur in de Rehobothschool aan de Koninginnelaan 46.

In september 1993 is mevrouw Maassen als verkeersbrigadier begonnen. Nu haar jongste zoon de Rehobothschool verlaat, neemt zij afscheid van haar werk als verkeersbrigadier. Elke maandagmorgen om 8.00 uur stond ze paraat op de drukke Prins Bernhardlaan om de kinderen veilig te kunnen laten oversteken. Zelfs na haar verhuizing van de wijk Dragonder naar Veenendaal-west bleef ze haar werk als verkeersbrigadier bij de prins Bernhardlaan trouw.

Mevrouw Diepeveen is vijf jaar brigadiermoeder geweest. Ook zij stopt met het werk, omdat haar jongste dochter inmiddels van school is. Behalve in het oranje van de verkeersbrigadiers, is mevrouw Diepeveen ook te zien in de bodywarmer van de Scheepjeswolharmonie, omdat de majorettes van het muziekkorps begeleidt.