Socialistische Partij

Het land in: `Handen af van de WAO!'

18-09-2003 * Onder het motto Red de solidariteit organiseert de SP de komende tijd het verzet tegen de afbraakplannen van het kabinet Balkenende. Als onderdeel wordt vanaf komende week een serie informatie- en actieavonden over de WAO georganiseerd.

SP-Kamerlid Piet de Ruiter, vertegenwoordigers van de vakbonden en de Chronisch Zieken en Gehandicapten Raad zullen daar de bezuinigingsplannen toelichten en van commentaar voorzien. Op de avonden wordt duidelijke informatie gegeven, stevige debatten gevoerd en voorstellen gepresenteerd voor actie om de WAO te redden.

Piet de Ruiter: "De WAO-plannen van kabinet Balkenende betekenen dat een van de belangrijkste fundamenten van ons sociale stelsel wordt gesloopt. Het is een grof schandaal dat deze wet om zeep wordt geholpen - nota bene onder aanvoering van oud-vakbondsman De Geus. Het WAO-voorstel is tekenend voor het kabinetsbeleid: onder dekking van de recessie wordt een kruistocht gevoerd tegen collectieve voorzieningen zoals de sociale zekerheid. Dit kabinet voert geen Christelijk-sociaal, maar onbarmhartig neoliberaal beleid uit.

De SP pleit voor een heel andere aanpak: niet arbeidsongeschikten aanpakken, maar de arbeidsongeschiktheid. De voorstellen van de partij laten de solidariteit intact en leveren toch een forse besparing op. De SP doet een dringend beroep op arbeidsongeschikten, de vakbonden en sympathisanten om in verzet te komen tegen deze schandalige ingreep van het kabinet.

De toegang is steeds gratis en uiteraard is iedereen welkom. Aanvang 20.00 uur.

Maandag vindt de aftrap van de tour plaats in Groningen. In de agenda kunt u zien wanneer de WAO-Tour bij u in de buurt komt.