Gemeente Utrecht


OVERLAST EN CRIMINALITEIT ROND WINKELCENTRUM OVERKAPEL VERMINDERD

Burgemeester Brouwer brengt a.s. maandag 22 september een werkbezoek aan Overvecht. De burgemeester bezoekt het project Gebiedsaanpak Veiligheid Overkapel, dat vorig jaar de Veiligheidsprijs won. Zij spreek met de betrokkenen over de behaalde resultaten en over de besteding van het geld dat met de Veiligheidsprijs is gewonnen.

De initiatiefnemers van de Gebiedsaanpak Veiligheid Overvecht zijn de bewonersgroep Overvecht Zuid Oost (OZO) en de winkeliersvereniging Overkapel. Hun voortdurend en jarenlang aandringen op maatregelen en aandacht voor de veiligheidsproblematiek in en rondom het winkelcentrum heeft geleid tot deze aanpak. Die heeft tot doel de veiligheid en leefbaarheid (inclusief de veiligheidsbeleving) te verbeteren en de economische functie van het winkelcentrum te versterken. Er zijn negen deelprojecten gericht op de fysieke omgeving, jeugd en hun ouders en de bewoners en winkeliers. Begin vorig jaar is begonnen met de uitvoering. Ook dit project valt en staat met de samenwerking tussen partijen, zoals wordt voorgestaan in de aanpak Utrecht Veilig! Dat doen we samen.

Over het algemeen geven de betrokken bewoners en ondernemers aan dat de overlast en criminaliteit in de afgelopen periode zijn verminderd, zij het dat er incidenten blijven.

Om 16.30 uur bezoekt de burgemeester het Winkelcentrum Overkapel waar ze praat met bewoners, winkeliers, Marokkaanse Buurtvaders en het Jongerenteam over voortgang, resultaten en ook de tegenvallers van het project. De deelnemers lichten toe hoe het prijzengeld besteed gaat worden. Ook de jongeren en begeleiders van het Jongerenteam Utrecht Noord zijn aanwezig om over hun ervaringen te vertellen.

Het werkbezoek eindigt om 17.30 uur.

Noot voor de media:
U kunt bij het bezoek aan het Winkelcentrum Overkapel aanwezig zijn. Burgemeester Brouwer is bereid u na afloop te woord te staan. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Mechelien van Gaalen 030-286 14 09

Utrecht, 19 september 2003.