ProRail

Persbericht

22-9-2003

Uitbreiding aantal fietsrekken station Delft

In opdracht van ProRail wordt het aantal fietsrekken op station Delft fors uitgebreid. Op dit moment worden de nieuwe fietsrekken aan de achterzijde van station Delft geplaatst. In deze nieuwe stalling kunnen reizigers hun fiets gemakkelijk en veilig stallen. Afgelopen zomer is de fietsenstalling aan de voorzijde reeds onderhanden genomen. Na de ombouw heeft station Delft in totaal 592 klemmen (voorzijde 240 en achterzijde 352).

De nieuwe stalling biedt meer gemak aan de fietsende treinreiziger. In de onbewaakte stalling is veel ruimte tussen de klemmen, zodat ook fietsen met bijvoorbeeld brede sturen of fietstassen goed gestald kunnen worden. Fietsen kunnen aan de rekken vastgezet worden met kabel- of beugelsloten.

De uitbreiding van het aantal fietsrekken op station Delft is onderdeel van het project â¤~Ruimte voor de Fiets⤮. Dit is een project waarbij ProRail tussen 2000 en 2007 de fietsenstallingen op vrijwel alle 380 stations vernieuwt. Overal wordt hetzelfde type rekken en kluizen geplaatst. Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft 210 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het project â¤~Ruimte voor de Fiets⤮. Inmiddels zijn zo⤮n 140 nieuwe stallingen in Nederland gebouwd. ProRail verwacht met de nieuwe fietsenstalling het gebruik van de fiets in het voor- en natransport te stimuleren. Nu al komt bijna 30 procent van de treinreizigers op de fiets naar het station.


---
Copyright © 2003 ProRail