ProRail

Persbericht

22-9-2003

Nieuwe fietsenstalling station Zwijndrecht

In opdracht van ProRail worden op dit moment de fietsrekken bij station Zwijndrecht vernieuwd. In de nieuwe stalling kunnen reizigers hun fiets gemakkelijk en veilig stallen. Station Zwijndrecht heeft na de ombouw 544 klemmen (voorheen 437). Tijdens de ombouw zijn de fietsklemmen tijdelijk verplaatst naar het voorplein.

De nieuwe stalling biedt meer gemak aan de fietsende treinreiziger. In de onbewaakte stalling is meer ruimte tussen de klemmen, zodat ook fietsen met bijvoorbeeld brede sturen of fietstassen goed gestald kunnen worden. De rekken bieden meer mogelijkheden om fietsen vast te zetten met kabel- of beugelsloten.

De nieuwe stalling bij station Zwijndrecht wordt gebouwd op dezelfde plaats als de oude stalling. Daarom is een tijdelijke stalling nodig, waar fietsers hun fiets tijdens de bouw kunnen plaatsen. Deze tijdelijke stalling staat op het voorplein.

De vernieuwing van de stalling op station Zwijndrecht is onderdeel van het project â¤~Ruimte voor de Fiets⤮. Dit is een project waarbij ProRail tussen 2000 en 2007 de fietsenstallingen op vrijwel alle 380 stations vernieuwt. Overal wordt hetzelfde type rekken en kluizen geplaatst. Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft 210 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het project â¤~Ruimte voor de Fiets⤮. Inmiddels zijn zo⤮n 140 nieuwe stallingen in Nederland gebouwd. ProRail verwacht met de nieuwe fietsenstalling het gebruik van de fiets in het voor- en natransport te stimuleren. Nu al komt bijna 30 procent van de treinreizigers op de fiets naar het station.


---
Copyright © 2003 ProRail