2e persbericht van zondag 21 september 2003

Eindhoven 22-09-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Zinloos geweld in verkeer

Op het Insulindeplein is zondag rond 11.50 uur een 39-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man wordt verdacht van het mishandelen van een 38-jarige automobilist uit Eindhoven. De verdachte stoorde zich aan het rijgedrag van de 38-jarige man die voor hem reed. Toen deze plotseling moest remmen botste de verdachte achterop de auto van de man. Hierop is hij uitgestapt en heeft hij de 38-jarige man diverse keren in zijn gezicht geslagen. Het slachtoffer liep hierdoor een verwonding aan zijn neus op. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Helmond: Vrouw mishandeld en bedreigd door ex

Op de 1e Haagstraat is zondagochtend tussen 3.00 en 3.30 uur een 31-jarige vrouw uit Helmond mishandeld en bedreigd door haar ex-vriend. De vrouw werd onder bedreiging van een mes gedwongen om in de auto van haar ex te stappen. De man is met haar naar de Haaglaan gereden waar ze moest uitstappen. Hier werd de vrouw geslagen en geschopt. De vrouw liep door de mishandeling diverse blauwe plekken op en krassen van het mes. In een onbewaakt moment heeft de vrouw kans gezien om te vluchten. De vrouw stelt zich onder doktersbehandeling. De politie stelt een onderzoek in.

Beek en Donk: Onder invloed

Op de Koppelstraat is zondagmiddag rond 15.35 uur een 35-jarige automobilist uit Beek en Donk aangehouden. De man had teveel gedronken. Bij hem werd een promillage van bijna 1,80 gemeten. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan de Heuvel is tussen vrijdag 17.30 uur en zaterdag 22.50 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken. Uit het pand werden vier TFT-schermen, twee computers, een toetsenbord en een koffiezetapparaat gestolen.

Geldrop: Winkelinbraak

In een winkel aan de Heuvel is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. De dader vernielde een raam van de voordeur om binnen te komen. Uit het pand werd de kassalade meegenomen met een paar honderd Euro.

Geldrop: Auto gestolen na inbraak in woning

In een woning aan de Wijnsel is tussen zondag 1.00 en 7.00 uur ingebroken. Uit de woning werden onder meer een GSM, autosleutels en een portemonnee met enkele pasjes en geld weggenomen. Vervolgens werd vanaf de weg de groene Toyota Corolla met het kenteken NP-BD-56 gestolen.

Gemert: Brand in bedrijfspand

In een bedrijfspand aan de Energieweg is zondag rond 11.50 uur brand ontstaan. De brandweer doofde het vuur en gaf rond 12.40 uur het sein "brand meester". Niemand was in het pand aanwezig. De brand is ontstaan in een auto die in het pand stond. De exacte oorzaak wordt nog onderzocht.

Nuenen: Woninginbraak

In een woning aan de Gouwehof is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. Uit het pand werden twee portemonnees met diverse pasjes en geld, een fotocamera, een GSM en een laptop gestolen. Het is vooralsnog onduidelijk hoe de dader binnen is gekomen.

Son en Breugel: Woninginbraken

In twee woningen aan de Sint Catharinastraat is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. Bij beide panden kwam de dader binnen door een voordeur te openen. Uit één van de woningen werden een portemonnee en autosleutels gestolen. Met de autosleutels werd vervolgens de auto van de bewoners, een zwarte Toyota Carina met het kenteken JD-LS-85, weggenomen. Uit de andere woning werd een portemonnee met een geringe hoeveelheid kleingeld buit gemaakt.

Waalre: Inbraak in schuur

In een schuur op het erf van een woning aan de Dreefstraat is zaterdag tussen 20.00 en 23.30 uur ingebroken. Uit de schuur werden onder meer drie rijzadels, drie hoofdstellen, vier zagen, een boormachine en twee slijptollen weggenomen. De toegangsdeur werd opengebroken om binnen te komen.