1e persbericht van zondag 21 september 2003

Eindhoven 22-09-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten van openlijke geweldpleging aangehouden

Naar aanleiding van een openlijke geweldpleging bij een horecagelegenheid op het Stratumseind zijn zondagochtend rond 3.00 uur vijf inwoners van Gouda (16, 18, 19 en 2 x 20 jaar) aangehouden. De verdachten zouden eerder die nacht voor onrust hebben gezorgd in een horecagelegenheid op het Stratumseind. Uiteindelijk liep dit uit in een vechtpartij waarbij met terrasstoelen werd gegooid. Tijdens de vechtpartij werd geprobeerd om een portier met een glas te slaan. De uitbater van de gelegenheid en een glazenophaler werden geslagen. De glazenophaler liep verwondingen aan zijn tanden en lip op. Hij heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Eén van de 20-jarige verdachten liep verwondingen aan zijn neus en hoofd op. Hij is door de politie voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Nog twee verdachten aangehouden na mishandeling grensrechter

(Aanvulling op het tweede persbericht van zaterdag 20 september 2003)

Op het politiebureau aan de Mathildelaan zijn zaterdagavond nog twee inwoners van Drunen, 41 en 14 jaar, aangehouden als verdachte van mishandeling van een grensrechter eerder die dag op de Locatellistraat. Ook zij zijn, evenals de 36-jarige verdachte uit Drunen die eerder die middag reeds werd aangehouden, voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Verdachte met gestolen auto aangehouden

Op de Achtseweg Zuid is zondagochtend rond 3.20 uur een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie zag de verdachte rijden in een auto die op 19 september 2003 gestolen was vanaf de Burght in Geldrop. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Automobilist zonder geldig rijbewijs slaat op de vlucht

Op de Busken Huetstraat is na een achtervolging zaterdagmiddag rond 16.00 uur een 38-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De politie zag de verdachte over de H. Consciencestraat rijden. Toen hij de politie zag hield hij een hand voor zijn gezicht en verhoogde zijn snelheid. De politie stelde een achtervolging in die via de Willem Klooslaan naar de Busken Huetstraat leidde. Daar troffen ze de auto aan, echter zonder bestuurder. Deze bleek zich in de buurt van de auto in de struiken verstopt te hebben. De man heeft geen geldig rijbewijs en de auto waarin hij reed was niet verzekerd en de APK was verlopen. Het voertuig is in beslag genomen. De verdachte is op het politiebureau verhoord en mocht daarna naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Motor gestolen

Vanaf de Hoogstraat is zaterdagmiddag tussen 13.15 en 15.15 uur een grijze Ducati 1000 SS met het kenteken MH-RP-67 gestolen.

Eindhoven: Fietsendief op heterdaad betrapt

Op de Kerkstraat is zondagochtend rond 00.45 uur een inwoner uit Eindhoven van 34 jaar aangehouden. Een getuige waarschuwde de politie dat op de Kerstraat iemand een fiets probeerde weg te nemen. De politie ging meteen een kijkje nemen en trof de verdachte aan die inderdaad probeerde om een fietsslot open te breken. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte van baldadigheid aangehouden

Op de Huizingalaan is zondagochtend rond 4.40 uur een 19-jarige inwoner van Best aangehouden. De politie zag de verdachte daar een bord met een dienstregeling van de stadsbus vernielen. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Bergeijk: Onder invloed

Op de Dorpstraat is zaterdagavond rond 22.20 uur een 38-jarige automobilist uit Bergeijk aangehouden. De man had teveel gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 1,35 uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Ruit vernield

In een woning aan de Zijpe is zondagochtend rond 2.00 uur een jongen van 17 uit Deurne aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding een ruit van een woning aan de Botlek hebben vernield. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Politie bedreigt

Op het politiebureau aan de Slachthuisstraat is zaterdagmiddag rond 15.00 uur een 39-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte bedreigde de politie en schold hen uit nadat hij naar het politiebureau was gekomen om zijn 16-jarige zoon op te halen die eerder die middag op de Urkhovenseweg in Eindhoven was betrapt op het rijden op een bromfiets zonder helm. De bromfietser ging er van tussen toen hij de politie zag. Uiteindelijk hebben ze de jongen op de Kanaaldijk Noord in Eindhoven kunnen doen stoppen. De scooter en de jongen werden meegenomen naar het bureau in Geldrop. De scooter werd op de rollenbank gezet waar bleek dat het vermogen van het voertuig te hoog was. De jongen heeft uiteindelijk drie bekeuringen gekregen voor het niet dragen van de helm, het niet voldoen aan een stopteken en een te hoog vermogen van de bromfiets. De vader is na verhoor naar huis gestuurd. Ook tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Verdachte van fietsdiefstal aangehouden

Nadat de politie zaterdagavond twee meldingen kregen van fietsdiefstal vanaf de Borretstraat en de Boekent werd meteen een onderzoek in de omgeving ingesteld. Op een bedrijfsterrein aan de Zandstraat kon rond 18.45 uur een 25-jarige verdachte man uit s Hertogenbosch aangehouden worden. In beide gevallen werd de fiets uit een schuur van een woning weggenomen terwijl de bewoners in de tuin zaten. Beide bewoners zijn achter de dader aan gegaan en hebben zo hun fiets weer terug kunnen krijgen. De aangehouden verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Handel: Verdachte van mishandeling aangehouden

In een horecagelegenheid aan de Handelseweg is zondagochtend rond 4.20 uur een 22-jarige inwoner van Schiedam aangehouden. De man wordt verdacht van het slaan van een 20-jarige man uit Geldrop kort voor zijn aanhouding. Het slachtoffer is hierdoor op de grond gevallen. Hij liep een verwonding aan zijn neus op en is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Handel: Verdachte met harddrugs aangehouden

In een horecagelegenheid aan de Handelseweg is zaterdagavond rond 23.30 uur een 17-jarige jongen uit Nijmegen aangehouden. Bij de verdachte werden 11,5 XTC-pillen aangetroffen en een geringe hoeveelheid softdrugs. De jongen is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Heeze: Verdachte rijdt met gestolen auto door speeltuin

Na een melding dat een auto door een speeltuin rijdt aan de Gimini stelde de politie zondagochtend een onderzoek in. In de speeltuin zagen ze een auto tegen een klimrek staan. Toen de bestuurder de politie zag nam deze de benen. De 17-jarige verdachte uit Heeze kon echter snel aangehouden worden. Hij werd rond 4.30 uur op de Pompermaker aangetroffen in de struiken. Uit verder onderzoek bleek dat de auto was weggenomen vanaf een inrit van een woning aan de Gemini. De autosleutels van twee autos waren via insluiping uit de woning weggenomen. De tweede auto stond bij de buren in de voortuin geparkeerd. Ook werd uit de garage een scooter weggenomen. Deze werd teruggevonden op straat in de buurt van de woning. Tevens lag op de oprit van de buren een onbekende fiets. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Oirschot: Verdachte van bedreiging aangehouden

In Oirschot is zondag rond 00.10 uur een 35-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen van zijn 32-jarige ex-vriendin en een 37-jarige vriend van haar, beiden uit Oirschot. De 37-jarige man werd met de dood bedreigd en de voordeur van zijn woning werd beklad. Ook werd een personenauto in zijn straat beklad. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Bromfietser onderuit gegaan

Op de Eindhovenseweg is zondagochtend rond 3.00 uur een 19-jarige bromfietser uit Eindhoven gevallen. Hij reed over het fietspad van de eerdergenoemde straat richting Aalst - Waalre. In een bocht is hij door nog onbekende oorzaak de controle over zijn voertuig verloren en gevallen. De bromfietser is met een hersenschudding en een gebroken sleutelbeen naar het ziekenhuis gebracht. Vermoedelijk had hij teveel gedronken. Bij hem is een bloedproef afgenomen.

Veldhoven: Hond gestolen

Vanaf een omheinde achterplaats van een woning aan de Gagelbeek is zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur een Franse Bulldog gestolen. Het is een zwarte hond met een witte ronde vlek op de borst. Het is vooralsnog onduidelijk hoe de dader op het terrein is gekomen.