Eemland zuid 09.45 uur

Utrecht 22-09-2003 - Persberichten district Eemland zuid

Man mishandeld AMERSFOORT Op zondag 21 september werd een fietser mishandeld door een automobilist.

Rond 20.10 uur fietste een 37-jarige man uit Amersfoort met zijn vrouw over de Hooglandseweg zuid. Ter hoogte van de Van Galenstraat wilden zij in de richting van de Meridiaantunnel rijden. Vanuit de Van Galenstraat kwam een auto rijden, die geen voorrang verleende aan de beide fietsers, waardoor zij vol in de remmen moesten. De 37-jarige Amersfoorter riep daarbij wat een gekken. De fietsers vervolgden daarna hun weg door de tunnel.

Even later werden de fietsers op de Keerkkring door dezelfde automobilist klemgereden. De automobilist en zijn passagier stapten uit en de automobilist gaf de 37-jarige fietser een stomp in het gezicht, waardoor hij ten val kwam. Tevens bedreigde de automobilist de fietser verbaal. Toen enkele andere fietsers stopten, stapten de twee mannen in de auto en reden weg. De Amersfoorter hield een dikke lip aan het mishandeling over. Hij deed aangifte van mishandeling en bedreiging. De politie stelt een onderzoek in.

Vrouw onwel AMERSFOORT Op zondag 21 september raakte een oudere vrouw onwel, nadat een hond door een andere hond was gepakt.

Rond 20.15 uur liep een 76-jarige vrouw uit Amersfoort met een kleine hond over de Kelvinstraat. Plotseling sprong een Rotweiler van een balkon en vloog het kleine hondje aan. De vrouw begon te schreeuwen, waarna de Rotweiler het kleine hond losliet. Vlak daarna zakte de vrouw in elkaar. Zij bleek een hartinfarct te hebben en werd gereanimeerd door een getuige. Dat werd even later overgenomen door een politieman en ambulancepersoneel. De vrouw werd vervolgens in stabiele toestand per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Het kleine hondje werd per dierenambulance naar een dierenarts gebracht. Daar heeft men het beestje in moeten laten slapen. De 28-jarige Amersfoortse eigenaar van de Rotweiler is gehoord.

Vechtpartij: geen aangiften AMERSFOORT Op zondag 21 september gingen meerdere automobilisten elkaar te lijf. Niemand wenste aangifte te doen.

Rond 17.30 uur zag een getuige dat aan de Bachweg enkele autos door een BMW werd klemgereden. Hij zag dat de bestuurder uit de BMW stapte en een bestuurder van een andere auto met een wapenstok sloeg. Daarna reden de voertuigen weg in de richting van de rijksweg A28.

Even later kreeg de politie de melding dat de betrokken partijen op de Ariaweg stonden. Op de Ariaweg werden drie mannen van 21,27 en 32 jaar en afkomstig uit Amersfoort aangehouden. Er werd geen wapenstok aangetroffen. Het bleek te gaan om een familievete en geen van de betrokkenen wenste aangifte te doen. Politiemensen hebben in het conflict bemiddeld en na elkaar de hand te hebben geschud, vertrokken de partijen.

Openlijke geweldpleging AMERSFOORT In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 september werden enkele mensen door twee jongens mishandeld.

Rond 04.00 uur zat een 17-jarige meisje met enkele vrienden op een balkon aan de kant van het Melkkruid. Zij zagen vier jongens over het Melkkruid in de richting van de Nieuwlandsedreef lopen. Toen deze jongens de auto van één van haar vrienden passeerden, hoorden zij een doffe klap en de jongens riepen schunnige teksten naar de Amersfoortse en haar vrienden.

Vlak daarna hoorden zij weer een harde klap en de Amersfoortse en haar vrienden besloten op straat poolshoogte te gaan nemen. Zij spraken de jongens aan, waarna één van de jongens hen bedreigde. Vervolgens liepen het 17-jarige meisje en een 15-jarige Amersfoortse vriend van haar klappen op en ook enkele van hun vrienden werden geslagen en geschopt. De mishandeling werd gepleegd door twee van de vier jongens. De verdachten waren twee blanke jongens. De twee andere jongens waren licht getint. Zij probeerden de twee blanke jongens tegen te houden. De 17-jarige Amersfoortse ging er vervolgens met haar vrienden vandoor.

Even later werden twee ruiten van de woning ingegooid waar de jongelui op het balkon hadden gezeten. De 15-jarige jongen en het 17-jarige meisje deden aangifte. Het meisje had door de mishandeling een bloedneus opgelopen.