OPENBARE BEKENDMAKING

Het waterschap Peel en Maasvallei is voornemens begin 2004 een nieuwe Kostentoedelingsverordening en de Omslagklassenverordening vast te stellen.

Het ontwerp van beide verordeningen met bijbehorende toelichting kunt u vanaf vandaag, 22 september 2003 tot en met 24 oktober 2003 inzien. De complete tekst is hier te downloaden.

Achtergrond en strekking van de ontwerp-besluiten Met het ontwerpbesluit tot vaststelling van de
Kostentoedelingsverordening worden de aandelen in de kosten van waterkwantiteitszorg en waterkeringszorg voor de categorieën ingezetenen, zakelijk gerechtigden gebouwd evenals de zakelijk gerechtigden ongebouwd bepaald.

Het ontwerpbesluit tot vaststelling van de Omslagklassenverordening voorziet in de vaststelling van omslagklassen voor de percelen ongebouwd. De verschillen in belang bij de taakuitoefening vormen daartoe de basis en worden uiteindelijk tot uitdrukking gebracht in het tarief.

Beide verordeningen zullen begin 2004 door het Voorlopig algemeen bestuur van het nieuwe waterschap Peel en Maasvallei worden vastgesteld.

Inspraak
Ingezetenen en in het gebied belanghebbende natuurlijke en rechtspersonen kunnen tijdens de bovengenoemde termijn hun zienswijze geven over de beide ontwerpverordeningen. Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan het dagelijks bestuur van het waterschap Peel en Maasvallei, postbus 3390, 5902 RJ Venlo. Voor een mondelinge zienswijze of meer informatie kunt u contact op nemen met J. Geelen, clusterhoofd bestuurlijke en juridische zaken van het waterschap, telefoon 077 3891157. Degenen, die daartoe in hun schriftelijke reactie hebben verzocht worden in de gelegenheid gesteld hun reactie mondeling toe te lichten.

Het dagelijks bestuur van het
Waterschap Peel en Maasvallei,
Ir. A. Kooistra, secretaris-directeur
C.T. Cornelissen, voorzitter