Eemland noord 10.30 uur

Utrecht 22-09-2003 - Persberichten district Eemland noord

Onder invloed SOEST Op zondag 21 september werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 23.55 uur zagen politiemensen een automobilist over de Prins Bernhardlaan rijden. De bestuurder kreeg een stopteken en stopte. Een politieman constateerde dat de automobilist naar alcohol rook.Toen de politieman het blaasapparaat pakte, ging de automobilist er te voet vandoor. Hij werd even later op de Ruysdaellaan aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 575 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Aanrijding onder invloed SOEST Op zondag 21 september vond een aanrijding plaats. Eén van de automobilisten verkeerde onder invloed van alcohol.

Rond 20.30 uur reed een 47-jarige automobilist uit Soest vanaf de Varenstraat linksaf de Koningsweg op in de richting van de Pimpelmees. Een 19-jarige automobilist uit Soest reed met hoge snelheid over de Koningsweg en kwam in aanrijding met de 47-jarige automobilist. De auto van de 19-jarige automobilist begon te tollen en botste ongeveer 65 meter verder tegen een lantaarnpaal. Niemand raakte gewond. De 19-jarige bestuurder bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 665 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren. De politie stelt een nader onderzoek naar het ongeval in.

Snelheidsdisplay vernield SOEST In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 september werd een snelheidsdisplay vernield.

Rond 03.30 uur hoorden meerdere buurtbewoners op de Koningsweg een harde knal. Op de Koningsweg nabij de Dorpsstreek bleek het snelheidsdisplay te zijn vernield. De kapotte display lag op de grond. Het apparaat is door de politie veiliggesteld.

Een getuige had vlak na de knal twee jongens weg zien fietsen. Zij staken de Koningsweg over en verdwenen over het bruggetje tussen de Koningsweg en de Veenbesstraat.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844.