Gemeente Laarbeek


Controle naleving milieuregelgeving Willemstraat en Wilhelminastraat

De afgelopen jaren zijn door de gemeente Laarbeek diverse bedrijven projectmatig gecontroleerd op de naleving van de milieuregelgeving. Binnenkort zal de gemeente Laarbeek het bedrijventerrein aan de Willemstraat te Beek en Donk en het bedrijventerrein aan de Wilhelminastraat te Mariahout controleren.

De gemeente Laarbeek kiest bewust voor het projectmatig controleren van bedrijfsterreinen. Op die manier worden alle bedrijven op dezelfde wijze behandeld. De verschillende handhavende disciplines voeren de controles gezamenlijk uit om te voorkomen dat bedrijven in korte tijd meer keren worden gecontroleerd. Bovendien kan door het gezamenlijk uitvoeren van deze acties onmiddellijk kennis en ervaring worden uitgewisseld.
Uit de resultaten van de afgelopen jaren is gebleken dat ondernemers zeer tevreden zijn over de wijze waarop de bedrijven worden gecontroleerd.

De controles worden samen met de politie Gemert-Laarbeek en de brandweer uitgevoerd. Steekproefsgewijs wordt een aantal bedrijven gecontroleerd op bestemmingsplanmatige aspecten en brandveiligheid. Aan de hand van de controles kan een actueel beeld worden gevormd van de (milieu)belasting en de risico's aan de Willemstraat en aan de Wilhelminastraat.

De datum waarop de handhavingsactie wordt uitgevoerd wordt niet van tevoren aan de betreffende bedrijven bekendgemaakt om de bedrijfssituatie zo reëel mogelijk te kunnen beoordelen.