Politie Groningen

Persberichten maandag 22 seprember 2003

Provincie Groningen 22-09-2003 -

Delfzijl: man aangehouden in woning
De politie heeft zondagavond in zijn woning aan het Ganzenerf in Delfzijl een 34-jarige man aangehouden. De man, die zwaar onder invloed van alcohol verkeerde, veroorzaakte door middel van zijn stereo-installatie ernstige geluidsoverlast. Omdat de man al eerder op soortgelijke wijze lawaaioverlast had veroorzaakt besloten de politiemensen die naar de woning van de man waren gestuurd om de apparatuur in beslag te nemen. Tijdens het afkoppelen en inpakken van de installatie trachtte de verdachte dat te verhinderen. Hij is daarop aangehouden voor ambtsbelemmering. De man verzette zich tegen de aanhouding en is geboeid naar het politiebureau gebracht. Zijn tuner, versterker en CD-speler zijn door de politie in beslag genomen. De verdachte is na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het veroorzaken van lawaaioverlast, ambtsbelemmering en verzet tegen de aanhouding.

Hoogezand: vrouw mishandeld
In een woning aan de Hoofdstraat in Hoogezand heeft de politie zondagmorgen een 34-jarige man uit die plaats aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn vrouw (32). De vrouw trof haar man aan in een café en al bij de kroeg kreeg het paar daarover ruzie. De ruzie verergerde terwijl beide te voet naar huis liepen. Bij hun woning kwam het tot een handgemeen waarbij de man zijn vrouw sloeg. Die liep een hoofdwond op en moest zich onder
doktersbehandeling stellen. De vrouw waarschuwde de politie waarna haar man werd aangehouden. Hij werd naar het bureau gebracht en is na verhoor heengezonden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Berichten Groningen-Stad volgen