Utrecht stad 10.30 uur

Utrecht 22-09-2003 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Diefstal uit winkel

UTRECHT Zondagochtend om 10.30 uur werd een 31-jarige Utrechter door beveiligingsbeambten aangehouden in een ziekenhuis op de Heidelberglaan die ervan werd verdacht diefstal te hebben gepleegd.

Toen politiemensen ter plaatse kwamen bleek dat de verdachte zich de toegang tot een in het ziekenhuis aanwezige kadowinkel verschaft had en buit had meegenomen. Tevens bleek dat hij een tweetal radios bij zich droeg en inbrekersgereedschappen. Deze werden in beslag genomen. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Diefstal uit bedrijf

UTRECHT Zondagavond omstreeks 22.00 uur werden politiemensen door de regionale meldkamer naar de Biltstraat gezonden in verband met een inbraak in een bedrijfspand.

Ter plaatse troffen ze diverse omstanders aan die vertelden dat er twee jongens op een fiets met fietstassen waren weggefietst en dat een andere verdachte zich nog in het bedrijfspand moest bevinden. Hierop zette de politie het pand af en werden speurhonden ingezet. Na enig speurwerk werd op het dak de verdachte, een 20-jarige Utrechter, aangetroffen. Bij de fouillering troffen agenten een mes aan, deze werd in beslaggenomen. De Utrechter werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Inbreker aangehouden

UTRECHT- Op maandagochtend werd een man aangehouden nadat hij vermoedelijk had ingebroken in een auto. Omstreeks 02.00 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in een bedrijf aan de Arthur van Schendelstraat. De daders waren intussen weggereden in een auto. De politie ging op onderzoek uit en trof de auto zonder inzittenden aan op Arthur van Schendelstraat. In de omgeving werd een 19-jarige man uit Utrecht aangetroffen die probeerde te vluchten voor de politie. De man kon worden aangehouden en werd ingesloten voor verhoor. Onderzoek wees uit dat men had gepoogd in te breken.

Rijden onder invloed

UTRECHT- Op zondagmiddag werd een man aangehouden, omdat hij met veel te veel alcohol op zijn bromfiets bestuurde.

Omstreeks 17.40 uur zagen agenten de 40-jarige man uit Utrecht rijden op zijn bromfiets over de W.A Vultostraat. De man werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat hij alcohol had gedronken. Op het bureau blies hij 890 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De man kreeg een rijverbod van 11 uur.

Op maandagochtend werd een 35-jarige man uit Amersfoort gecontroleerd op de Vleutenseweg. Onderzoek wees uit dat de man had gedronken en hij blies op het bureau 525 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur.

Autokrakers aangehouden

UTRECHT- Op maandagochtend werd een man aangehouden, nadat hij had ingebroken in een auto. Omstreeks 03.50 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken een auto die stond geparkeerd aan de Prof. Wentlaan. Een getuige had dit gezien en gaf een goed signalement door. In de omgeving werd de 25 jarige verdachte uit Utrecht aangetroffen. Hij had de zojuist gestolen radio nog in zijn bezit. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

UTRECHT- Op zondagavond werd een man aangehouden nadat hij, had ingebroken in een auto. Omstreeks 23.30 uur zagen getuigen dat een 37-jarige man uit Utrecht in een auto zat. De man was bezig de autoradio uit de auto te slopen. De man werd door een aantal burgers aangehouden en werd overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. De man is ingesloten voor verhoor.