TECNOCON

Kilometeradministratie in komend fiscaal jaar eenvoudiger

Tiel, 22 september 2003 - Tecnocon breidt haar dienstenpakket voor haar voertuigvolgsysteem Retreever uit met kilometeradministratie, tracking en tracing en leasemanagement. Hiermee biedt de snelst groeiende leverancier van voertuigvolgsystemen als eerste een totaalpakket van diensten waarvoor geen additionele investering in hard- en software benodigd is.

Retreever
De Retreever is tot op heden primair ingezet als SCM klasse 4 en 5 alarmsysteem en wordt als zodanig aanbevolen door meerdere verzekeraars en leasemaatschappijen. Naast de alarmfunctionaliteit kan een bezitter van een Retreever nu ook gebruikmaken van deze nieuwe persoonlijke diensten. Tevens komen ontwikkelingen zoals automatisch betaald parkeren en verzekeren per kilometer hiermee binnen handbereik.

Kilometeradministratie
Met de Retreever is het mogelijk om een volledig sluitende kilometeradministratie te voeren. De Retreever registreert tijdens de rit geheel automatisch alle relevante informatie. Zonder tussenkomst van de automobilist wordt deze data periodiek geautomatiseerd omgezet in een rittenoverzicht. Deze overzichten zijn via een beveiligde internetverbinding te raadplegen, te bewerken en te exporteren. De ritinformatie bestaat uit datum, tijd, ritduur, afstand, kilometerstanden, adresgegevens inclusief straatnaam en routedetails. De enige handeling die de gebruiker hoeft te verrichten is het controleren van de voorgestelde ritclassificatie (privé, woonwerk of zakelijk) en deze desgewenst aan te passen. Zonder additionele investering of software installatie krijgt de gebruiker hiermee een sluitende kilometeradministratie ter beschikking.

Tracking en tracing
Voor verhuurbedrijven, wagenparkbeheerders, maar ook voor particulieren is het dienstenpakket uitgebreid met positiebepaling. Via een beveiligde internetverbinding kan een gebruiker zien waar een voertuig zich bevindt. De positie, snelheid, datum en tijd wordt zowel in tekst als grafisch afgebeeld. Ook door middel van een SMS bericht kan eenvoudig een positie opgevraagd worden.

Leasemanagement
Tecnocon heeft voor de leasebranche de internetdienst leasemanagement geïntroduceerd. In combinatie met een Retreever is het mogelijk voor de leasemaatschappij om realtime inzicht te krijgen in de totaal kilometerstand per voertuig van het wagenpark en contractbeheer te voeren.

Informatie
Tecnocon heeft op www.tecnocon.com, een demonstratie ter beschikking gesteld voor geïnteresseerden. Tevens kan men via de website of telefonisch informatie verkrijgen over het systeem.


- Einde bericht -

Tecnocon is een Nederlandse organisatie, gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en leveren van voertuigvolgsystemen, telemetrie toepassingen en aanverwante internetapplicaties. De systemen en diensten van Tecnocon worden breed ingezet voor allerlei typen mobiele objecten, zoals personenauto's, bedrijfsvoertuigen en werkmaterieel.

Informatie voor de pers (