Gemeente Helden

Plaatsing GMS-mast

C2000 is het nieuwe communicatienetwerk waar alle hulpverleningsdiensten zoals politie, brandweer en ambulance gebruik van kunnen maken. Op dit moment hebben de verschillende hulpverleningsdiensten verschillende communicatienetwerken. Het nieuwe netwerk moet bij grote incidenten en rampen communicatiestoornissen tussen de verschillende hulpverleningsinstanties voorkomen. De bedoeling is om dit netwerk in 2004 operationeel te hebben. Hieraan wordt het Geïntegreerde MeldkamerSysteem (GMS) gekoppeld waarmee een centralist vanuit een centrale meldkamer snel en efficiënt toegang heeft tot alle hulpverleningsdiensten.

Het netwerk bestaat onder andere uit een eigen netwerk aan antennemasten. Om een volledige dekkendheid te verkrijgen, worden in de regio Noord- en Midden Limburg 19 antennemasten geplaatst. Binnen de gemeente Helden betreft het een enkele zendmast die wordt geplaatst op of bij de nieuwbouw voor de brandweer en nieuwe werken aan de Bergweg. Wanneer daadwerkelijk tot plaatsing wordt overgegaan is op dit moment nog niet duidelijk.

Door hiervoor specifiek de Woningwet te wijzigen, is de plaatsing van de masten niet bouwvergunningplichtig. Tegen de plaatsing van deze masten kan op grond van de wet dus geen bezwaar worden aangetekend.

22-9-2003 10:27