Politie Hollands Midden
Datum: 22 september 2003

(

Fietser loopt open botbreuk op Hillegom
Een 29-jarige fietser uit Hillegom verleende op zondag 21 september rond 20.50 uur op de kruising Weeresteinstraat met de Oosteinderlaan geen voorrang aan een net optrekkende 48-jarige automobilist uit Hillegom. Bij de aanrijding die volgde liep de fietser een open botbreuk aan het been op. Hij werd overgebracht naar het LUMC. De fietser voerde ten tijde van het ongeval vermoedelijk geen verlichting. De politie onderzoekt dit.

Onder invloed rijden Lisse
De politie hield op zaterdag 20 september rond 02.00 uur op de Heereweg een 30-jarige automobilist uit Lisse aan. De man werd verdacht van het rijden onder invloed. De uitslag van de aan het bureau gehouden ademanalyse was 430 ug/l. (limiet 220 ug/l.) Voor de verdachte was het de 5e keer dat hij voor dit feit met de politie in aanraking kwam.

Fietsers raken elkaar Noordwijk
Een 39-jarige racefietser uit Den Haag raakte op zondag 21 september rond 10.05 uur op het fietspad in de Zuidduinen bij het passeren een 65-jarige fietser uit Sassenheim. De man uit Sassenheim kwam ten val en werd met ondermeer schaafwonden overgebracht naar het LUMC. De racefietser maakte deel uit van een groep racefietser die de man inhaalde. Bij dit inhalen raakte de Hagenaar het slachtoffer.

Ramkraak bij juwelier slaagt niet Oegstgeest
Onbekenden pleegden op maandag 22 september rond 03.45 uur een ramkraak bij een juwelier aan de Lange Voort. Met een auto werd een aantal malen op de ingang ingereden. Daarbij werd wel een deur vernield maar niet de stalen wand achter de deur. De ramkrakers gaven hun poging op en vluchtten. Zij lieten de auto met draaiende motor achter. De auto bleek eerder die nacht in Oegstgeest te zijn gestolen. De politie stelde nog wel een uitgebreid onderzoek in. Dit bleef tot op heden nog zonder resultaat. De politie zet haar onderzoek voort.

Politie houdt verdachte van steekpartij aan Leiden/Voorschoten
De politie hield op vrijdag 19 september rond 17.00 uur op Trompweg in Voorschoten een 30-jarige man uit Leiden aan. De man stak rond 16.55 uur op de Dobbedreef nabij station De Vink een 57-jarige man uit Leiden met een mes. Volgens de dader na een woordenwisseling omdat het slachtoffer te lang naar hem keek. Het slachtoffer liep steekwonden in borst en rug op. De verwondingen bleken niet levensbedreigend. In het LUMC werd het slachtoffer aan zijn verwondingen behandeld. De politie wist de verdachte kort na het incident aan te houden. Hij verkeerde in verwarde toestand en wilde graag in de politieauto stappen. De verdachte is ingesloten. Vandaag wordt hij voorgeleid bij de rechter commissaris.

Dronken automobilist ramt gevel van woning Leiden
De politie hield op zaterdag 20 september rond 03.50 uur aan de Vrijheidslaan een 27-jarige automobilist uit Leiden aan. De verdachte raakte op de kruising Zoeterwoudeseweg met de Vrijheidslaan de controle over zijn auto kwijt, reed door een gemeentpark, ramde daar een verkeerspaal, kwam vervolgens anderhalve meter later in de voortuinen van twee woningen aan de Vrijheidslaan terrecht en ramde vervolgens de voorpui van één van de woningen. De bestuurder bleef ongedeerd. De auto werd totaal vernield. De bestuurder verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol. Hij was niet in staat om een ademanalyse af te leggen. De politie liet daarop een bloedproef van de verdachte afnemen. De politie vorderde verder het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Onder invloed rijden Leiden
De politie hield op maandag 22 september rond 02.25 uur op de Rijksweg A4 een 39-jarige automobilist uit Voorburg aan. De man verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol. De uitslag van de aan het bureau gehouden ademanalyse was 610 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Aanhoudingen na vernielingen aan auto's Leiderdorp
De politie heeft op zondagnacht 21 september drie jongens van 13,14 en 15 jaar uit Leiderdorp aangehouden op verdenking van vernielingen aan 52 auto's in de omgeving van de Vossiuslaan/Gallaslaan/Jacoba van Beierenlaan/Korenmolen. Getuigen zagen dat de drie jongens op fietsen de spiegels van auto's trapten en belden de politie. Met het opgegeven signalement en met behulp van een van de melders die de looprichting van de jongens gaf wist de politie snel een 13-jarige verdachte aan te houden. Korte tijd later werden ook de twee andere verdachten aangehouden. De 13-jarige wordt er ook van verdachte dezelfde nacht een papierbak op de hoek Heinsiuslaan/Vossiuslaan in brand te hebben gestoken. De politie verzoekt de eigenaren van de auto's aangifte te komen doen.

Inbrekers stelen plasmascherm Leiderdorp
In de avond van zondag 21 september werd er ingebroken in een woning aan de Mauritssingel. Om binnen te komen werd een achterdeur van de woning opengebroken. Een in de woning aan de muur hangend plasmascherm werd uit de woning gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Racefietser raken elkaar Nieuwveen
Doordat twee racefietser van een groep van zes elkaar met de sturen raakten, kwam de gehele groep op zondag 21 september rond 09.55 uur op het Nieuwveens Jaagpad ten val. Een 61-jarige man uit Amsterdam liep een gebroken sleutelbeen op. Een 68-jarige man uit Nes aan de Amstel diverse schaafwonden aan hoofd en armen. Beiden werden voor behandeling overgebracht naar het AMC.

Aanhoudingen na diefstallen Nieuwerkerk a/d Ijssel
De politie heeft afgelopen weken elf jongeren aangehouden op verdenking van inbraken in jeugdgebouwen en diefstal van fietsen. De politie is in juni een onderzoek gestart naar aanleiding van drie inbraken in de maand juni in een jeugdsociëteit aan de 's Gravenweg in Nieuwerkerk aan den Ijssel.

Bij de inbraken in de jeugdsociëteit die tussen 17 en 28 juni werd gepleegd werd geld, drank en, bij de laatste inbraak, geluidsapparatuur buitgemaakt. De jeugdsoos was hierdoor genoodzaakt vóór het einde van het seizoen te sluiten. De politie heeft tijdens het onderzoek negen verdachten uit Nieuwerkerk aan den Ijssel tussen de 13 en 19 jaar en een 17-jarige Rotterdammer aangehouden. De Rotterdammer wordt ervan verdacht aanstichter te zijn van de inbraken. Een 23-jarige Nieuwerkerker werd aangehouden op verdenking van heling van de geluidsapparatuur.
Enkele van de verdachten bekenden ook inbraak in een gebouw van de Zeeverkenners aan de Van Gennepweg, diefstal van zes fietsen en van een bromfiets in de eerste helft van dit jaar. De fietsen werden veelal ontdaan van onderdelen voor eigen gebruik. De frames werden vooral in de Ringvaart gedumpt. In totaal werden in deze zaken veertien jongeren gehoord.

Kordate optreden aangerandde fietster Waddinxveen
De politie heeft op vrijdag 19 september omstreeks 19.45 uur een 36-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van bedreiging en aanranding van een 17-jarige fietster uit Moerkapelle. De Moerkapelse fietste omstreeks 19.00 uur over het fietspad langs de Rijksweg A12 in de richting van haar woonplaats. De verdachte reed op een scooter in tegenovergestelde richting.Ter hoogte van Waddinxveen passeerden de twee elkaar. De verdachte keerde echter zijn scooter en sprak de Moerkapelse aan. De Moerkapelse stopte omdat zij dacht dat de man haar iets wilde vragen. De verdachte bedreigde het meisje met een steekvoorwerp en betastte haar. De verdachte wilde vervolgens de Moerkapelse mee naar zijn huis krijgen. De Moerkapelse zei dit eerst aan haar ouders te willen vragen en wist de verdachte zover te krijgen dat hij meeging naar haar woning. Terwijl de verdachte op de hoek van een straat wachtte belde de Moerkapelse naar de politie. Deze wist de verdachte ter plaatse aan te houden. De verdachte wordt vandaag, maandag 22 september, voorgeleid aan de Officier van Justitie.

Onder invloed rijden Boskoop
De politie hield op zaterdag 20 september rond 19.50 uur op de Enterij een 26-jarige automobilist uit Boskoop aan. De man werd er van verdacht zijn auto onder invloed van alcohol te besturen. De uitslag van de aan het bureau gehouden ademanalyse was 815 ug/l. (limiet 220 ug/l) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Politie zoekt geweldplegers Waddinxveen
De politie is op zoek naar een aantal jongeren die op zaterdag 20 september rond 02.30 uur in een uitgaansgelegenheid aan de Nesse een 19-jarige man uit Waddinxveen mishandelden. Bij het verlaten onstond een woordenwisseling tussen één van de geweldplegers en het slachtoffer over de vriendin van het slachtoffer. De woordenwisseling liep uit op een handgemeen. Daarbij kreeg de aanvaller steun van nog een aantal jongeren. Het slachtoffer werd geschopt en geslagen. Hij liep een zwelling in het gezicht en lichte verwondingen aan de vingers op.


Politie houdt geweldplegers aan Gouda

De politie hield op vrijdag 19 september rond 20.15 uur op het Kleiwegplein een 32 en 34-jarige Gouwenaar aan. Beiden werden er van verdacht kort daarvoor op de Karekietstraat betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij waarbij gebruik werd gemaakt van metalen honkbalknuppels. Een 32-jarige man uit Gouda liep daarbij diverse fracturen in het gezicht op. Hij werd overgebracht naar het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein waar hij later werd geopereerd. Ook een 28-jarige man uit Gouda kreeg enkele klappen met de honkbalknuppel. De politie heeft de zaak in onderzoek. De politie zoekt het geweld in de relationele sfeer van de vriendin van het 32-jarige slachtoffer met één van de geweldplegers.


Politie houdt geweldpleger Gouda

De politie hield op zaterdag 20 september rond 10.15 uur aan de Wilhelmina van Pruisenlaan een 39-jarige man uit Gouda aan. De man werd er van verdacht rond 09.00 uur aan de Ijssellaan een 30-jarige man uit Gouda te hebben mishandeld. De verdachte klopte daar aan de deur om verhaal te halen over het leksteken van banden van zijn motor te halen. Hij verdacht daar het slachtoffer van. Na een woordenwisseling tussen de twee gaf de verdachte het slachtoffer enkele forse klappen op het hoofd. De verdachte vertrok maar kon even later door de politie worden aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Politie zoekt getuigen straatroof Gouda

De politie is op zoek naar getuigen die kunnen helpen bij het oplossen van een straatroof. Een 38-jarige vrouw uit Gouda fietste met haar handtas geklemd onder de voor-bagagedrager over de Dijkgraafslag. Daar werd zij ingehaald door een jongen op een scooter. Bij het passeren rukte de jongen de handtas van de bagagedrager en ging er van door. In de tas zaten ondermeer diverse passen. Het slachtoffer zegt dat er diverse mensen getuige waren van de straatroof. De politie roept hen op te bellen met de politie in Gouda 0900-8844.


Politie houdt straatrovers aan Gouda

De politie hield in de avond van zaterdag 20 en in de vroege morgen van 22 september twee Gouwenaars van 14 jaar aan. De Gouwenaars pleegden op zaterdag 20 september rond 19.30 uur op de Reigerstraat een straatroof. Een 19-jarige vrouw uit Gouda werd daarvan het slachtoffer. Zij fietste over de Reigerstraat toen zij werd afgesneden door de twee verdachten die op één fiets reden. Vervolgens pakten de daders van het slachtoffer haar mobiele telefoon en gouden halsketting af. Ze gingen er daarna vandoor. Onderzoek door de politie leidde zaterdagavond tot aanhouding van één van de verdachten. Vanmorgen werd de tweede opgepakt. De politie zet het onderzoek voort.


Onder invloed met auto tegen boom Gouda

Een 20-jarige automobiliste uit Waddinxveen raakte op zondag 21 september rond 06.00 uur op de Goverwellesingel van de weg en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een boom. De automobiliste bleef ongedeerd. De politie vermoedde drankgebruik bij de vrouw. De uitslag van de ademanalyse was 275 ug/l. (limiet 220 ug/l) De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.


Straatroof Gouda

Twee 17-jarige jongens uit Gouda werden op zaterdag 20 september rond 01.00 uur het slachtoffer van een straatroof. Bij de straatroof werd van beide jongens hun mobiele telefoon gestolen. De jongens stonden op een bruggetje aan de Burgemeester Jamessingel. Twee nog onbekende jongens kwamen aanfietsen en spraken de jongens dreigend aan. Zij doorzochten de zakken van de jongens en stalen de mobiele telefoons. De politie doet onderzoek in de zaak.


Onder invloed rijden Stolwijk

De politie hield op zaterdag 20 september rond 00.25 uur op de Industrieweg een 57-jarige automobilist uit Stolwijk aan. De man verkeerde vermoedleijk onder invloed van alcohol. De uitslag van de aan het bureau gehouden ademanalyse was 815 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.

Bromfietser gaat onderuit door drank Haastrecht
Een 16-jarige bromfietser uit Snelrewaard ging op zaterdag 20 september rond 23.50 uur met zijn bromfiets op de Steinsedijk onderuit. Met hem viel ook een 17-jarige jongen uit Oudewater die bij hem achterop zat. Beiden raakten licht gewond en zijn overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De politie liet daar van de bestuurder een bloedproef afnemen in verband met het vermoeden dat de jongeman te veel drank op had ten tijde van het ongeval.




Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --