Gemeente Kapelle

Te Veldhuis nieuwe voorzitter Bestuurlijk Platform de Bevelanden

Op 16 september 2003 is in Kruiningen de nieuwe voorzitter van het Bestuurlijk Platform de Bevelanden benoemd: mr. J. te Veldhuis uit Middelburg. Hij volgt ir. D. Luteijn op, die het Platform sedert de start in september 2000 leidde; diens benoeming tot bestuursvoorzitter van DELTA eerder dit jaar, dwong het Platform naar een nieuwe voorzitter om te zien.

Het Bestuurlijk Platform, waarin de 5 Bevelandse gemeenten op ruimtelijk en economisch terrein met elkaar samenwerken, zocht opnieuw een "voorzitter-van-buiten" om de Bevelandse samenwerking verder uit te bouwen, en Te Veldhuis bleek desgevraagd bereid de fakkel over te nemen.

Te Veldhuis brengt als oud-Kamerlid ruime bestuurlijke ervaring in, met name ook op het vlak van intergemeentelijke samenwerking. Verder is hij uiteraard zeer vertrouwd met de Rijks- en provinciale overheid en als Kamerlid heeft hij bovendien heel wat Zeeuwse aangelegenheden behartigd, zodat hij de Regio de Bevelanden goed kent. Hij ziet de opstelling van een Regiovisie voor de Bevelanden, die het Bestuurlijk Platform heeft geïnitieerd, als een interessante uitdaging. Verder spreekt het hem aan dat het Bestuurlijk Platform gekozen heeft voor een groeimodel, waar het de omvang van de samenwerking betreft: eerst een veelzijdig, maar afgebakend project met elkaar doorwerken, om te oefenen in "denken en besluiten op regioschaal", alvorens andere thema's op te pakken.

Kruiningen, 16 september 2003.