Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 september 2003

Jan Camphuis: 053-4555588

Rijbewijzen ongevorderd

Drie motorrijders rijden 55 km te snel en moeten rijbewijs inleveren

Borne

Zondagmiddag 21 september, om ongeveer 15.15 uur, werd door surveillerende politieagenten geconstateerd, dat drie vlak achter elkaar rijdende motorbestuurders, met een snelheid van 135 km per uur over de Bornerbroeksestraat in Borne reden, daar waar 80 km. per uur is toegestaan. Na overleg met de officier van justitie werd van alledrie, een 30 jr. man uit Saasveld, een 29 jr. Oldenzaler en een 30 jr. man uit Ootmarsum, het rijbewijs ingenomen. Pv tegen alledrie wordt opgemaakt. (bps: 03-124561)

Rijden onder invloed

Met 0,75 promille achter het stuur

Weerselo

Maandagmorgen, 22 september, omstreeks 01.00 uur, werd op de Stadtlohnallee in Weerselo, een automobilist gecontroleerd. Hij, een 62 jr. inwoner van Weerselo, bleek te veel alcohol houdende dranken te hebben genuttigd en werd meegenomen naar het bureau voor de ademanalyse. Deze wees 0,75 promille uit. Pv wordt opgemaakt. (bps: 03-124694)

Doorgereden na aanrijding

Automobilist rijdt door na aanrijding met scooter, politie zoekt getuigen

Almelo

Zondagmiddag 21 september, om ongeveer 17.25 uur, verscheen aan het politiebureau in Almelo, een 17 jr. jongen uit Almelo. Hij vertelde dat hij even daarvoor op de kruising Willem de Clerqstraat - Egbert ten Catelaan, door de bestuurder van een zwarte Honda CRX was aangereden. De 17 jr. had op zijn scooter over de Egbert ten Catelaan gereden en hij moest voor de kruising wachten voor het rode verkeerslicht. Toen hij groen kreeg trok hij op en werd daarop op de kruising aangereden door de bestuurder van de zwarte Honda. Deze laatste heeft vermoedelijk door rood gereden. Hij stopte na de aanrijding niet en reed door. De 17 jr. klaagde over een pijnlijke elleboog en heeft zich daaraan in het ziekenhuis laten behandelen. De politie wil graag in contact komen met getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren. (bps: 03-124580)

Rijden onder invloed

Automobilist saboteert ademanalyse en weigert bloedproef

Almelo

Op de Henriette Roland Holstlaan in Almelo, werd maandagmorgen 22 september omstreeks 04.55 uur een automobilist gecontroleerd. Bij het eerste contact bleek dat deze automobilist, een 27 jr. Almeloër, behoorlijk diep in het bekende glaasje had gekeken. Hij werd aangehouden en aan het bureau saboteerde hij tot drie keer toe de ademanalyse. Hierop werd een bloedproef gevorderd, waarin hij in eerste instantie toestemde. Toen de gemeentearts aan het bureau verscheen, weigerde hij echter, ook na vordering, alle medewerking. Pv wordt opgemaakt. (bps: 03-124737)

Aanhouding na mishandeling

Enschedeer aangehouden na ernstige mishandeling twee plaatsgenoten

Enschede

Zondagavond 22 september, omstreeks 21.25 uur, werd gemeld dat op het Acaciaplantsoen in Enschede, moeilijkheden waren en dat er iemand gewond was. Ter plaatse bleek dat een 43 jr. Enschedeer bij deze moeilijkheden een forse hoofdwond had opgelopen en een 37 jr. Enschedeer lag op de grond met mogelijk ribletsel. Beiden werden met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, waar later bleek dat de 43 jr. werd opgenomen met een mogelijke schedelbasisfractuur. De 37 jr. kon na behandeling naar huis. Een eerste onderzoek werd ingesteld, waaruit bleek dat een feestje uit de hand was gelopen en er onenigheid was ontstaan, waarbij de 37 jr. was geschopt en de 43 jr. met een zwaar voorwerp op zijn hoofd was geslagen door een 25 jr. Enschedeer, die niet meer ter plaatse was.. De officier van justitie gaf toestemming voor de aanhouding buiten heterdaad van deze 25 jr. In de loop van de nacht van zondag op maandag werd hij in een woning in Enschede aangehouden. Hij is aan het bureau opgesloten en in de loop van maandag de 22e in verzekering gesteld. Verder onderzoek zal meer duidelijkheid moeten verschaffen over het hoe en waarom van dit misdrijf. (bps: 03-124650)

Dodelijk verkeersongeval

Motorrijder rijdt in op vallende fietsers, waarbij duopassagiere om het leven komt en drie gewonden vallen

Holten

Op zondag 21 september omstreeks 12.16 uur vond er een ernstig verkeersongeval plaats op de Molenbelterweg in Holten. Op deze weg, bekend als de toeristenweg, reden meerdere fietsers. Twee van hen raakten elkaar met het stuur en kwamen daardoor te vallen. Een naderende 26-jarige motorrijder uit Deventer kon de fietsers niet meer ontwijken en reed ze aan. De motor ging onderuit. De 22-jarige duopassagiere uit Deventer raakte zo zwaar gewond dat zij ter plaatse overleed. Zowel de motorrijder als de twee fietsers, een 44-jarige man uit Gorredijk en een man uit Tuitjenhorn werden met min of meer ernstig letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-124540)

Aanrijding met letsel

Aanrijding tussen fietser en auto waarbij fietser gewond raakt

Holten

Op zondag 21 september omstreeks 14.33 uur vond er een aanrijding plaats tussen een fietser en een personenauto op de Beusebergerweg in Holten. Een 80-jarige automobilist uit Holten reed over de Beusebergerweg en wilde bij de T-splitsing met de Schuppertsweg links af slaan. Hij remde daarvoor af. De 21-jarige fietser uit Beneden Leeuwen reed achter deze auto in dezelfde richting en zag niet dat de auto afremde. Hij was zich aan het warm fietsen en keek op dat moment naar beneden. Hij reed daardoor achter op de auto. Hij werd met een gebroken sleutelbeen naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-124555)

Ongeval met letsel

Automobilist veroorzaakt ongeval met letsel en rijdt daarna door

Enschede

Op zondag 21 september omstreeks 18.50 uur vond er een ongeval plaats op de kruising Oostweg / Schukkinkweg in Enschede, waarbij een auto met drie inzittenden in de sloot belandde. De veroorzaker reed door. Een 48-jarige automobilist uit Enschede reed met zijn auto over de Oostweg, komende uit de richting van de Ekersdijk. Ter hoogte van de kruising met de Schukkinkweg sloeg een hem tegemoetkomende automobilist plotseling links af, de Schukkingweg in. De 48-jarige week uit naar links om een aanrijding te voorkomen. Hij kwam echter in de berm terecht en verloor de controle over zijn auto. De auto sloeg over de kop en kwam in de naastgelegen sloot tot stilstand. Zowel de bestuurder als de inzittenden, een 36-jarige man en een 37-jarige vrouw uit Wuustwezel raakten gewond en werden naar het ziekenhuis overgebracht. De veroorzaker reed na het ongeval met hoge snelheid weg in de richting van de Zuid Esmarkerrondweg. Het zou gaan om een donkerkleurige Jaguar. De politie roept getuigen op zich te melden. (bps: 03-124633)

Aanhouding na inbraak

Verdachte aangehouden op heterdaad nadat hij had ingebroken in een kledingzaak

Enschede

Op zondag 21 september omstreeks 22.22 uur werd een inbraak gemeld bij een kledingzaak aan de Deurningerstraat in Enschede. De glazen voordeur was daarbij volledig vernield. Een getuige had een man zien weglopen met goederen in zijn handen. De omgeving werd onmiddellijk afgezocht. In de Raiffeissenstraat trof de politie kort daarop een man aan, welke zich ontdeed van zijn jas en diverse kledingstukken op de grond gooide. De man voldeed aan het opgegeven signalement en werd aangehouden. Het betreft een 27-jarige man uit Leiden. De kleding is in beslag genomen en de verdachte is in verzekering gesteld. (bps: 03-124667)

Brand in caravan

Caravan brandt geheel uit na mogelijke brandstichting

Enschede

Op een camping aan de Keppelerdijk in Enschede werd op zondagochtend omstreeks 07.07 uur een brand gemeld. Ter plaatse brandde een caravan. De brandweer had de zaak snel geblust, doch kon niet meer voorkomen dat de caravan geheel vernield werd. De politie sluit brandstichting niet uit en stelt een nader onderzoek in. De 65-jarige Enschedese eigenaar van de caravan was op het moment van de brand niet aanwezig. (bps: 03-124498)

Dodelijke aanrijding

Vrouw komt onder vrachtwagen en overlijdt ter plaatse

Goor

Op zondag 21 september omstreeks 18.00 uur wordt op de Haven in Goor een vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats overreden door een trekker met oplegger en overlijdt ter plaatse. Haar leeftijd is nog niet exact te noemen omdat deze nog geverifieerd moet worden. Zij was tot voor kort woonachtig in Goor. De chauffeur, een 55-jarige man eveneens zonder vaste woon- of verblijfplaats wilde zijn trekker met oplegger in gereedheid brengen voor zijn rit de volgende ochtend. Hij maakt een rondje en ziet daarbij niet dat het slachtoffer, een vriendin van de chauffeur, onder de wielen komt. Er wordt bij de chauffeur alcoholgebruik geconstateerd, waarop hij wordt aangehouden. De ademanalyse geeft een uitslag van 1,5 promille. Het is de politie niet geheel duidelijk hoe dit ongeval heeft kunnen gebeuren en sluit een misdrijf niet uit. De chauffeur is in verzekering gesteld en het onderzoek wordt voortgezet. (bps: 03-124603)


---- --