Heuvelrug 11.20 uur

Utrecht 22-09-2003 - Persberichten district Heuvelrug

Bromfietser zwaar onder invloed LANGBROEK In de nacht van zondag 21 op maandag 22 september werd een bromfietser aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 01.50 uur controleerden politiemensen op de Cotherweg een 40-jarige bromfietser uit Langbroek. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 855 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietser gewond LEERSUM Op zondag 21 september raakte een bromfietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 19.00 uur reed een 21-jarige automobilist uit Leersum over de Scherpenzeelseweg, komende uit de richting van de Rijksstraatweg en gaande in de richting de Ginkelweg. Uit de tegenovergestelde richting kwam een 17-jarige bromfietser uit Woudenberg. In de bocht na de ingang van de Ginkelduin kwam de automobilist vermoedelijke door een te hoge snelheid op de verkeerde weghelft terecht. Daarbij werd de bromfietser aangereden en de bromfietser kwam ten val.

De bromfietser is met ernstig armletsel per ambulance naar het Lorentzziekenhuis in Zeist gebracht. De automobilist bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 370 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan.

Uit onderzoek door de Regionale Verkeersdienst bleek dat de automobilist met een snelheid van ongeveer 90 kilometer per uur heeft gereden in plaats van de toegestane 60 km/u. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Auto tegen boom LEERSUM In de vroege ochtend van zondag 21 september botste een automobilist tegen een boom.

Rond 06.00 uur reed een 24-jarige automobilist uit Leersum over de Maarsbergseweg, komende uit de richting van Maarsbergen en gaande in de richting de Leersum. Hij raakte van de weg en botste tegen een boom. Naar zeggen van de automobilist was hij bezig met zijn radio en raakte daardoor van de weg.

Bij de blaastest ter plaatse blies de Leersummer een F (Fail), hetgeen betekent dat hij beduidend teveel alcohol had gedronken. De man had been- en rugklachten en is per ambulance naar het Lorentzziekenhuis in Zeist gebracht. Daar is tevens ter bepaling van het bloedalcoholgehalte een bloedproef afgenomen.

Afhankelijk van de uitslag van de bloedproef, wordt er proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.