Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Ede -motorrijder gewond bij aanrijding:bestuurder rijdt door Publicatiedatum: 22-09-2003

De politie heeft zondagmiddag twee mannen aangehouden op verdenking van het doorrijden na een aanrijding op de Apeldoornseweg, nabij de Wekeromseweg in Ede. Omstreeks vijf uur deed zich daar een verkeersongeval voor tussen een auto en een motorrijder. De motorrijder, een 39-jarige man uit Apeldoorn, raakte daarbij gewond en moest met beenletsel worden overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de personenauto reed na het ongeval door zonder zich bekend te maken. Aan de hand van getuigenverklaringen kon de politie even later twee mannen van 34 en 35 jaar en afkomstig uit Apeldoorn aanhouden op een bungalowpark in de omgeving. Omdat op dat moment van geen van beiden kon worden vastgesteld wie gereden had werden zij allebei aangehouden. De 34-jarige Apeldoorner bleek onder invloed van alcohol. Na de ademtest werd bij hem een alcoholpromillage gemeten van
1,20 (520 ug/l), ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid. De zaak wordt verder door de politie onderzocht. Beide verdachte Apeldoorners zijn ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - meisje (14) mishandeld na ingrijpen bij vechtpartij Publicatiedatum: 22-09-2003

Een 14-jarig meisje uit Ede heeft zondag bij de politie aangifte gedaan van mishandeling door een groep jongeren. Het slachtoffer trof zondagmiddag rond vier uur op de Bovenbuurtweg in haar woonplaats enkele bekenden die kennelijk ruzie hadden gehad met een groepje anderen. Tijdens een gesprek met hen verscheen de andere groep weer en mishandelde een van de bekenden van het slachtoffer. Toen zij vervolgens ingreep om het gevecht te beëindigen moest zij zelf enkele rake klappen incasseren, waardoor zij verwondingen opliep. De kennissen van het slachtoffer, Edenaren van 15,17 en 20 jaar, werden eveneens mishandeld. Wat de aanleiding tot het gevecht geweest is, is nog onduidelijk. De politie stelt een onderzoek in en roept getuigen op te reageren via 0900-8844. Volgens het slachtoffer zou het om een groep jongeren gaan met een getint uiterlijk en vermoedelijk van Zuideuropese of Noordafrikaanse afkomst.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Lunteren - man aangehouden na bedreiging boswachters Publicatiedatum: 22-09-2003

De politie heeft zondagmiddag op de Hessenweg in Lunteren een 50-jarige man uit Ilpendam (N.-H.) aangehouden op verdenking van bedreiging van enkele boswachters. Een van de boswachters wilde rond half vier de 13-jarige zoon van de verdachte bekeuren aan nadat hij rijdend op een crossmotor was aangetroffen. De verdachte zou hierop de boswachter bedreigd hebben. Toen enkele collega's van de boswachters te hulp schoten zouden ook zij bedreigd zijn geworden. Nadat de politie gewaarschuwd was werd de Ilpendammer aangehouden. De man is later na verhoor heengezonden met een dagvaarding.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - Edenaar aangehouden na bedreiging
Publicatiedatum: 22-09-2003

Een 23-jarige Edenaar is het afgelopen weekend aangehouden op verdenking van bedreiging van een 32-jarige horecamedewerker. De Edenaar zou zondagnacht tot enkele malen toe de horecamedewerker met de dood hebben bedreigd, waarna hij werd aangehouden en aan de politie werd overgedragen. De man is later na verhoor heengezonden met een proces-verbaal.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Otterlo - fietser breekt kaak na botsing met boom Publicatiedatum: 22-09-2003

Een 59-jarige fietser uit Sluiskil (Zld.) heeft zaterdagmiddag een gebroken kaak opgelopen na een botsing tegen een boom. Het slachtoffer reed omstreeks drie uur over het Mosselsepad richting Otterlo. Tijdens het rijden zou hij plotseling achterom hebben gekeken, waarna hij tegen een boom reed. Het slachtoffer is overgebracht naar het Gelderse Vallei-ziekenhuis in Ede.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606