Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 22-09-2003
persberichten van maandagmorgen 22 september

Bert Peters en Dana Everts verzorgen de persvoorlichting tot en met donderdag 25 september 17.00 uur.

Verkeersongeval letsel
GIETEN Zondagmiddag tegen drie uur reed een 23-jarige automobilist uit Stadskanaal over de Asserstraat uit de richting van Gieten. Een 36-jarige motorrijder uit Nieuw Buinen kwam hem tegemoet. Omdat de automobilist de binnenbocht te krap nam kwamen beiden in botsing. De motorrijder is met gebroken been naar het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal gebracht.

NOORD SLEEN Rond vier uur zondagmiddag reed een 68-jarige man uit Emmen over het fietspad uit de richting van Wheem naar de staatsbossen van Sleen. Dit fietspad kruist de N381. Bij het oversteken van deze weg zag de fietser de 41-jarige automobilist uit Leeuwarden over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De fietser is met onbekend letsel overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen.

Rijden onder invloed
WIJSTER Een 24-jarige man uit Wijster had de auto geleed van zijn even oude buurvrouw. Vlak na de spoorwegovergang aan de Kampsweg raakt de man in de slip en kwam in aanrijding met een boom. Het voertuig is total loss. De blaasproef gaf een uitslag van 575 ug/l (ongeveer 1,3 promille).

MEPPEL Tijdens een controle aan de Rabroekenweg nam de politie een 44-jarige Meppeler een blaasproef af. Het resultaat 540 ug/l (ongeveer 1,2 promille). De man kreeg een rijverbod van 5 uur en een dagvaarding.

Fietsendieven aangehouden
ASSEN Zondagmiddag tegen kwart voor twee heeft de politie twee mannen aangehouden op het stationsplein. De 53- en 65-jarige mannen werden verdacht van poging tot fietsendiefstal. Uit onderzoek bleek dat de mannen uitgeprocedeerde asielzoekers zijn. Beiden gaan in vreemdelingenbewaring.

Aangehouden na tanken zonder betalen
ZUIDWOLDE Maandagmorgen om 02.00 uur tankte een 19-jarige man uit Kantens bij een tankstation aan de A28 en reed zonder te betalen weg. De politie heeft de man na een korte achtervolging aangehouden.

Dief aangehouden
EELDERWOLDE Maandagmorgen tegen halfdrie zag een bewoner van de Groningerweg dat bij de buurman een inbraak gaande was. De 30-jarige verdachte werd door de Groninger Politie aangehouden.

Gewapende overval
ASSEN Zondagavond is net even na achten een videotheek aan de Oude Molenstraat overvallen. Een man kwam de zaak binnen en trok een pistool. Onder bedreiging van het pistool is door het personeel geld afgegeven. De politie stelt een onderzoek in. Signalement van de overvaller: Blanke man, leeftijd tussen 30 en 45 jaar, rond de 1.70 lang, tenger postuur, rossig kort haar.

Vechtpartij
HOOGEVEEN Zondagavond rond de klok van acht brak er in een woning aan de Albert Steenbregenstraat een vechtpartij uit tussen twee mannen. Daarbij sloeg de 34-jarige man uit Hoogeveen zijn 49-jarige plaatsgenoot met een honkbalknuppel. Beiden zijn in verzekering gesteld.

Bestelauto in de brand
ASSEN Zondagavond rond kwart voor negen kreeg de politie de melding van een bestelauto die in de brand stond aan de Australiëweg. De brandweer heeft de brand geblust.

Meisje zit vast in boom
NIJENSLEEK- Zondag aan het begin van de avond kreeg de politie de melding binnen dat een meisje vast zou zitten in een boom. Het 9-jarige meisje had met vriendjes een wedstrijdje gedaan wie het hoogst in de boom kon klimmen. Op 8 meter hoogte was zij als eerste geëindigd, maar ze durfde niet weer naar beneden. De brandweer heeft haar uit de boom gehaald.